Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viljaviikon lettileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennen leipomista taikinan hiutaleet turvotetaan kuumassa vedessä. Leivän muotoilussa saa käyttää mielikuvitusta, tässä leipätaikina on letitetty pullapitkon tapaan.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

2 leipää

  • 2 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl pikakaura+kuituhiutaleita
  • 1 dl hirssihiutaleita
  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 dl kylmää vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl anista, fenkolia tai kuminaa
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 rkl (rypsi)öljyä
  • pinnalle kaikkia taikinareseptin eri hiutaleita

Valmistusohje

Kaada kiehuva vesi hiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota 10 min. Lisää kylmä vesi. Kokeile nesteen lämpötila, se ei saa ylittää 37 astetta eli kädenlämpöä. Murusta joukkoon hiiva, lisää mausteet, rasva ja suurin osa jauhoista.

Alusta taikina koneella tai käsin ja lisää tarpeen mukaan jauhoja. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle tai painele ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä noin 30 cm pitkä ja noin 4 cm paksuja nauhoja. Käytä yhteen leipään aina 2 pitkää nauhaa ja letitä.

Anna leipien kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele lettileipien pinnat vedellä tai veden ja siirapin seoksella ja ripottele päälle kaikkia leivonnassa käyttämiäsi hiutaleita.

Paista 200-asteessa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

HapantaikinaleivätNeljän viljan täysjyväleipäPuolukkaleipäTerveysleipäKreikkalainen fetaleipäSetsuuri
LeipäKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä