Tomaattikastike, chili-grillikastike, hapanimeläkastike, tulinen mango-chutney ja mieto grillikastike. Näitä herkullisia kastikkeita voi sivellä lihalle tai tarjoilla lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl currya
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
Chili-grillikastike
- 2 dl chilikastiketta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl paprikajauhetta
- 2 tl worcestershire-kastiketta
- ½ tl chilipippuria
Hapanimeläkastike
- 2 dl ananasmehua
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1½ rkl sokeria
- 2 tl tuoretta hienonnettua inkivääriä
- 1½ dl kanalientä
- 1½ rkl Maizenaa
Tulinen chutney
- 1 hienonnettu punainen chilipalko
- 2 dl mango-chutneytä
- 1 tl chilijauhetta
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
Mieto grillikastike
- 1 pieni pullo chilikastiketta
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl currya
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1 Tomaattikastike: Keitä tomaattimurska, sitruunamehu, curry, valkosipuli, suola ja pippuri.
2. Chili-grillikastike: Keitä chilikastike, juustokumina, korianteri, paprika, worchestershire-kastike ja chilipippuri paksuksi kastikkeeksi.
3. Hapanimeläkastike: Kiehauta kanaliemi, ananasmehu, omenasiiderietikka, sokeri ja inkivääri. Sekoita Maizena tilkkaan kylmää vettä ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta kastike, jotta se saostuu.
4. Tulinen mango-chutney: Sekoita ainekset keskenään.
5. Mieto grillikastike: Keitä chilikastike, sitruunamehu, curry, suola ja pippuri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.