Viisi kastiketta

Tomaattikastike, chili-grillikastike, hapanimeläkastike, tulinen mango-chutney ja mieto grillikastike. Näitä herkullisia kastikkeita voi sivellä lihalle tai tarjoilla lisukkeena.

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl currya
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Chili-grillikastike

  • 2 dl chilikastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 tl worcestershire-kastiketta
  • ½ tl chilipippuria

Hapanimeläkastike

  • 2 dl ananasmehua
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1½ rkl sokeria
  • 2 tl tuoretta hienonnettua inkivääriä
  • 1½ dl kanalientä
  • 1½ rkl Maizenaa

Tulinen chutney

  • 1 hienonnettu punainen chilipalko
  • 2 dl mango-chutneytä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta

Mieto grillikastike

  • 1 pieni pullo chilikastiketta
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl currya
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1 Tomaattikastike: Keitä tomaattimurska, sitruunamehu, curry, valkosipuli, suola ja pippuri.

2. Chili-grillikastike: Keitä chilikastike, juustokumina, korianteri, paprika, worchestershire-kastike ja chilipippuri paksuksi kastikkeeksi.

3. Hapanimeläkastike: Kiehauta kanaliemi, ananasmehu, omenasiiderietikka, sokeri ja inkivääri. Sekoita Maizena tilkkaan kylmää vettä ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta kastike, jotta se saostuu.

4. Tulinen mango-chutney: Sekoita ainekset keskenään.

5. Mieto grillikastike: Keitä chilikastike, sitruunamehu, curry, suola ja pippuri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!