Viinissä keitetyt simpukat yrttien kera

Sinisimpukoiden lihalla on mieto, mutta täyteläinen maku ja mukava suolaisuus. Simpukoiden maku sen kun paranee liemen aromeista, valkoviinistä, sipulista ja yrteistä.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 1 oksa tuoretta rakuunaa
  • 1 oksa persiljaa
  • 4 oksaa tuoretta basilikaa
  • 1 oksa tuoretta kirveliä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois ne jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä. Kuori salottisipulit ja hienonna ne sekä yrtit.

2. Keitä viiniä ja sipulia kuumalla liedellä suuressa kattilassa muutama minuutti. Lisää simpukat, laita kansi päälle ja keitä 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna kypsyä vielä 3 minuuttia.

3. Tarkista, että simpukat ovat avautuneet, heitä pois ne jotka eivät ole. Nosta simpukat kattilasta ja pidä ne lämpiminä isossa kulhossa. Kaada simpukkaliemikattilaan kerma, mausta pippurilla myllystä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna liemen saostua hieman ilman kantta. Lisää yrtit ja kaada liemi simpukoiden päälle, tai tarjoile liemi ja simpukat erikseen. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.