Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viinissä keitetyt simpukat yrttien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sinisimpukoiden lihalla on mieto, mutta täyteläinen maku ja mukava suolaisuus. Simpukoiden maku sen kun paranee liemen aromeista, valkoviinistä, sipulista ja yrteistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 1 oksa tuoretta rakuunaa
  • 1 oksa persiljaa
  • 4 oksaa tuoretta basilikaa
  • 1 oksa tuoretta kirveliä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois ne jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä. Kuori salottisipulit ja hienonna ne sekä yrtit.

2. Keitä viiniä ja sipulia kuumalla liedellä suuressa kattilassa muutama minuutti. Lisää simpukat, laita kansi päälle ja keitä 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna kypsyä vielä 3 minuuttia.

3. Tarkista, että simpukat ovat avautuneet, heitä pois ne jotka eivät ole. Nosta simpukat kattilasta ja pidä ne lämpiminä isossa kulhossa. Kaada simpukkaliemikattilaan kerma, mausta pippurilla myllystä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna liemen saostua hieman ilman kantta. Lisää yrtit ja kaada liemi simpukoiden päälle, tai tarjoile liemi ja simpukat erikseen. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukat valkoviinissäPaellaSpagettia simpukoiden keraSahramilta tuoksuva simpukkakeittoSimpukat curryliemessäCurry-limettisimpukoita
SinisimpukatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan