Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viinissä keitetty lampaanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6-8 annosta

  • 1½ kg lampaanpaistia
  • 2 kg perunoita
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 300 g porkkanoita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1½ rkl kuivattua basilikaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pullo kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Pane paisti pataan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele paisti puhtaaksi kylmällä vedellä.

2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne 3 sentin kuutioiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki vihannekset ja nosta puolet padan pohjalle. Ripottele päälle puolet basilikasta, 2 tl suolaa ja hieman pippuria. Nosta paisti vihannesten päälle ja peitä lopuilla vihanneksilla. Mausta vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla. Kuori sipuli ja pistele neilikat siihen. Lisää sipuli ja laakerinlehdet pataan.

3. Kaada päälle viini ja noin neljä desilitraa vettä. Kiehauta, pietä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä tunti ja 40 minuuttia. Kaada pataan lisää viiniä tai vettä, jos se näyttää kiehuvan kuiviin. Nosta paisti leikkuulaudalle ja viipaloi se vasta pöydässä. Tarjoile vihannekset ja herkullinen keitinliemi lisukkeina.

Lampaanpaistista on poistettava luut, jotta se mahtuu normaalikokoiseen pataan. Pyydä siis lihamyyjää poistamaan luut, jos et osaa tehdä sitä itse. Sido paisti paistolangalla mahdollisimman tasapaksuksi.

Lisää aiheesta:

Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraManzo branzatoLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutLampaanpaisti padassaLammasta ja juureksia
LampaanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti