Viinissä keitetty lampaanpaisti
Lampaanpaistista on poistettava luut, jotta se mahtuu normaalikokoiseen pataan. Pyydä siis lihamyyjää poistamaan luut, jos et osaa tehdä sitä itse. Sido paisti paistolangalla mahdollisimman tasapaksuksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 annosta
- 1½ kg lampaanpaistia
- 2 kg perunoita
- 1 purjo
- 1 sipuli
- 300 g porkkanoita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl kuivattua basilikaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 pullo kuivaa valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Pane paisti pataan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele paisti puhtaaksi kylmällä vedellä.
2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne 3 sentin kuutioiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki vihannekset ja nosta puolet padan pohjalle. Ripottele päälle puolet basilikasta, 2 tl suolaa ja hieman pippuria. Nosta paisti vihannesten päälle ja peitä lopuilla vihanneksilla. Mausta vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla. Kuori sipuli ja pistele neilikat siihen. Lisää sipuli ja laakerinlehdet pataan.
3. Kaada päälle viini ja noin neljä desilitraa vettä. Kiehauta, pietä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä tunti ja 40 minuuttia. Kaada pataan lisää viiniä tai vettä, jos se näyttää kiehuvan kuiviin. Nosta paisti leikkuulaudalle ja viipaloi se vasta pöydässä. Tarjoile vihannekset ja herkullinen keitinliemi lisukkeina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo