Viinissä keitetty lampaanpaisti
Lampaanpaistista on poistettava luut, jotta se mahtuu normaalikokoiseen pataan. Pyydä siis lihamyyjää poistamaan luut, jos et osaa tehdä sitä itse. Sido paisti paistolangalla mahdollisimman tasapaksuksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 annosta
- 1½ kg lampaanpaistia
- 2 kg perunoita
- 1 purjo
- 1 sipuli
- 300 g porkkanoita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl kuivattua basilikaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 pullo kuivaa valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Pane paisti pataan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele paisti puhtaaksi kylmällä vedellä.
2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne 3 sentin kuutioiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki vihannekset ja nosta puolet padan pohjalle. Ripottele päälle puolet basilikasta, 2 tl suolaa ja hieman pippuria. Nosta paisti vihannesten päälle ja peitä lopuilla vihanneksilla. Mausta vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla. Kuori sipuli ja pistele neilikat siihen. Lisää sipuli ja laakerinlehdet pataan.
3. Kaada päälle viini ja noin neljä desilitraa vettä. Kiehauta, pietä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä tunti ja 40 minuuttia. Kaada pataan lisää viiniä tai vettä, jos se näyttää kiehuvan kuiviin. Nosta paisti leikkuulaudalle ja viipaloi se vasta pöydässä. Tarjoile vihannekset ja herkullinen keitinliemi lisukkeina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti