Vihreät tomaatit

Mausteliemi antaa vihreille tomaateille maukkaan vivahteen.

Ainekset

  • 1 kg vihreitä tomaatteja
  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa

Mausteliemi

  • 3 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
  • 6 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 10 kokonaista neilikkaa
  • pala muskottikukkaa

Valmistusohje

Pese tomaatit ja pistele niihin reikiä neulalla, etteivät kuoret irtoa keitettäessä. Keitä tomaatit suolavedessä puolikypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja lisää esikeitetyt tomaatit liemeen. Keitä tomaatit melkein kypsiksi ja nostele ne reikäkauhalla lasitölkkeihin. Kaada liemi tomaattien päälle ja tarkista, että liemi peittää tomaatit. Säilytyslämpötila alle +10C.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.