Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia
Kevät on parsan kulta-aikaa ja tänään MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevi loihtii parsan rinnalle herkullisen katkarapu-rucolasalaatin. Maukasta ja kevyttä vaikkapa alkupalaksi viikonlopun päivälliselle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 1 nippu vihreää tankoparsaa
- 2 dl kuorittuja katkarapuja (mielellään käsin kuorittuja)
- 1 ps rucolaa
- n. 100 g parmesaanijuustoa
- 3 limen mehu
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 0,5 dl rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuori parsat ja leikkaa parsan tyvestä 1-1,5 cm puumaista vartta pois. Ryöppää suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.
Veistä kuorimaveitsellä puolet parmesaanista lastuiksi ja raasta toinen puoli.
Sekoita vispilällä kulhossa raastettu parmesaani, valkosipuli, limen mehu ja rypsiöljy.
Sekoita kastike katkarapujen, rucolan ja parmesaanilastujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti