Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 2 dl kuorittuja katkarapuja (mielellään käsin kuorittuja)
  • 1 ps rucolaa
  • n. 100 g parmesaanijuustoa
  • 3 limen mehu
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kuori parsat ja leikkaa parsan tyvestä 1-1,5 cm puumaista vartta pois. Ryöppää suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Veistä kuorimaveitsellä puolet parmesaanista lastuiksi ja raasta toinen puoli.

Sekoita vispilällä kulhossa raastettu parmesaani, valkosipuli, limen mehu ja rypsiöljy.

Sekoita kastike katkarapujen, rucolan ja parmesaanilastujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kevät on parsan kulta-aikaa ja tänään MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevi loihtii parsan rinnalle herkullisen katkarapu-rucolasalaatin. Maukasta ja kevyttä vaikkapa alkupalaksi viikonlopun päivälliselle.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen viisupasta 2023Parsa-palsternakkakeittoJoppen katkarapusalaattiRouhea tomaattikeittoEntrecôte snacksParsasalaattia munien ja retiisien kera
KatkarapukastikeKevytKananmunatonMakujaGluteenitonAkseli HerleviParsaviikotKeventäjätVideoreseptitAlkuruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kermainen katkarapuseos uuniperunoiden kyytipojaksi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkaravut kreikkalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Katkarapukasari

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapupannu