Vihreä wokki
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667066/landscape16_9/515/290/6444a8057e044ce3af7556b06932365/My/899427-89.jpg)
Tämä on hyvä perusresepti, josta voi helposti säveltää eteenpäin. Kaikki vihannekset voi hyvin vaihtaa siihen, mitä kotoa löytyy. Tarjoile wokki riisin tai nuudeleiden kera. Jos et ole täysin kasvissyöjä, haluat ehkä lisätä hieman katkarapuja tai kevyesti paistettuja lohikuutioita wokkiin?
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 parsatankoa
- 100 g sokeriherneitä
- 70 g osterivinokasta
- 250 g brokkolia (parsakaalia)
- 1 nippu salaattisipulia
- 1 punasipulia
- 4 minimaissia
- 1 porkkana
- 5 cm kesäkurpitsaa
- neutraalia öljyä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- sweet chili -kastiketta
- kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kaikki vihannekset pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna öljyä wokkipannussa. Paista ensin kovat vihannekset kuten parsakaali, porkkana, minimaissit ja sienet. Wokkaa muutama minuutti ja lisää muut vihannekset, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri.
3. Mausta sweet chilillä ja soijalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka