Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreä keitto lohen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on upea lounas- tai iltaruoka. Yksi nopeimpia ruokia, mitä ajatella saattaa, mutta ah, niin hyvää. Tarjoile heti, sillä persilja menettää nopeasti värinsä.

  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 300 g lohifileetä
  • 2 dl persiljanlehtiä (2 ruukkua)
  • 50 g voita
  • 8 dl kalalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • vihannesskrassia

Tarjoiluun

  • leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi. Irrota persiljanlehdet varsista. Lämmitä keittolautaset.

2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane puolet liemestä esim. tehosekoittajaan tms. yhdessä persiljan ja voin kanssa. Soseuta, kunnes liemi on vaaleanvihreää. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada takaisin muun liemen joukkoon ja kuumenna uudelleen. Laita sekaan kalapalat ja keitä hiljaa 3 minuuttia. Koristele krassilla ja tarjoile leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

KirvelikeittoSienitäytteiset krustaditKeitettyä lohtaKeitettyä turskaa ja vihanneksiaKuha-persiljakeittoOliivinen kalapata
KalakeittoVälipalatKevytKeventäjätNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella