Vihannestempura

Tempura tarkoittaa japaniksi vuodenaikaa. Tempura on myös klassinen ruokalaji, johon voi käyttää periaatteessa mitä tahansa kalaa, äyriäisiä ja vihanneksia. Ruokalaji voidaan valmistaa myös pelkästään kasviksista, kuten tässä reseptissä. Vihannekset tarjoillaan ohuessa tempurataikinakuoressa soijan kera.

Neljälle

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 200 g munakoisoa
  • 200 g bataattia
  • 8-10 isoa siitakesientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 12 vihreää parsanvartta
  • 12 pientä, mietoa jalapenochiliä
  • 2 munankeltuaista
  • ½ litraa jäävettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja bataatti n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Poista sienistä jalat. Poista siemenet paprikasta ja leikkaa paprikat kolmion muotoisiksi paloiksi. Leikkaa parsat 6-8 cm pituisiksi paloiksi. Halkaise chilit pituussuuntaan ja poista siemenet.

2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti. Kääntele jauhot sekaan haarukan avulla, vatkaa sen jälkeen taikina tasaiseksi. Lämmitä tarpeeksi öljyä padassa, öljy on tarpeeksi lämmintä kun vaalea leivänpalanen kypsyy kullanruskeaksi minuutissa. Kasta vihannekset frityyritaikinaan ja laita ne öljyyn kypsymään, mutta älä kypsennä liian paljoa kerralla.

3. Nosta kullanruskeiksi kypsyneet tempurapalat reikäkauhalla öljystä, valuta ne talouspaperilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!