Vihannestempura
Tempura tarkoittaa japaniksi vuodenaikaa. Tempura on myös klassinen ruokalaji, johon voi käyttää periaatteessa mitä tahansa kalaa, äyriäisiä ja vihanneksia. Ruokalaji voidaan valmistaa myös pelkästään kasviksista, kuten tässä reseptissä. Vihannekset tarjoillaan ohuessa tempurataikinakuoressa soijan kera.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 200 g kesäkurpitsaa
- 200 g munakoisoa
- 200 g bataattia
- 8-10 isoa siitakesientä
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 12 vihreää parsanvartta
- 12 pientä, mietoa jalapenochiliä
- 2 munankeltuaista
- ½ litraa jäävettä
- 5 dl vehnäjauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja bataatti n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Poista sienistä jalat. Poista siemenet paprikasta ja leikkaa paprikat kolmion muotoisiksi paloiksi. Leikkaa parsat 6-8 cm pituisiksi paloiksi. Halkaise chilit pituussuuntaan ja poista siemenet.
2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti. Kääntele jauhot sekaan haarukan avulla, vatkaa sen jälkeen taikina tasaiseksi. Lämmitä tarpeeksi öljyä padassa, öljy on tarpeeksi lämmintä kun vaalea leivänpalanen kypsyy kullanruskeaksi minuutissa. Kasta vihannekset frityyritaikinaan ja laita ne öljyyn kypsymään, mutta älä kypsennä liian paljoa kerralla.
3. Nosta kullanruskeiksi kypsyneet tempurapalat reikäkauhalla öljystä, valuta ne talouspaperilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti