Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihannestempura

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 200 g munakoisoa
  • 200 g bataattia
  • 8-10 isoa siitakesientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 12 vihreää parsanvartta
  • 12 pientä, mietoa jalapenochiliä
  • 2 munankeltuaista
  • ½ litraa jäävettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja bataatti n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Poista sienistä jalat. Poista siemenet paprikasta ja leikkaa paprikat kolmion muotoisiksi paloiksi. Leikkaa parsat 6-8 cm pituisiksi paloiksi. Halkaise chilit pituussuuntaan ja poista siemenet.

2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti. Kääntele jauhot sekaan haarukan avulla, vatkaa sen jälkeen taikina tasaiseksi. Lämmitä tarpeeksi öljyä padassa, öljy on tarpeeksi lämmintä kun vaalea leivänpalanen kypsyy kullanruskeaksi minuutissa. Kasta vihannekset frityyritaikinaan ja laita ne öljyyn kypsymään, mutta älä kypsennä liian paljoa kerralla.

3. Nosta kullanruskeiksi kypsyneet tempurapalat reikäkauhalla öljystä, valuta ne talouspaperilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Tempura tarkoittaa japaniksi vuodenaikaa. Tempura on myös klassinen ruokalaji, johon voi käyttää periaatteessa mitä tahansa kalaa, äyriäisiä ja vihanneksia. Ruokalaji voidaan valmistaa myös pelkästään kasviksista, kuten tässä reseptissä. Vihannekset tarjoillaan ohuessa tempurataikinakuoressa soijan kera.

Lisää aiheesta:

MaapähkinäsalaattiMunapaahtoleipä ja kuuma vihannessalaattiUppomunatoastit papujen keraShanghain jättikatkaravutPiccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiäPapu-katkarapupallerot
JapanilaistaAlkuruoatLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista
  • 18.08.202407:00
    Risotto

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Sushiriisi

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaa kalaa sisilialaiseen tapaan