Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihannesdippi nobiskastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle

  • 2 kananmunaa
  • 3 munankeltuaista
  • 1 rkl suomalaista sinappia
  • ½ rkl ranskalaista sinappia
  • 1 ½ tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kidesokeria
  • muutama tippa HP-kastiketta
  • muutama tippa worchestershirekastiketta
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 ½ dl neutraalia öljyä

Dipattavaksi

  • erilaisia vihanneksia

Valmistusohje

1. Keitä kaksi kananmunaa n. 2 minuuttia. Huuhdo kananmunat kylmässä vedessä, kuori ne ja laita munat tehosekoittimeen. Hienonna ruohosipuli.

2. Lisää munankeltuaiset, sinappi, pippuri, suola, sokeri, HP-kastike, worchestershirekastike ja viinietikka ja sekoita. Lisää öljy, ensin tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona, kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita puoli sekuntia.

3. Kuori, puhdista ja paloittele vihannekset sopiviksi paloiksi.

Ranskassa ravintoloissa saa usein kulhollisen raakoja vihanneksia, joita voi napostella ennen ruokaa. Tätä suosittelemme myös kotona, varsinkin jos pöydässä on nälkäisiä lapsia. Kokeile tätä maukasta nobiskastiketta, joka sopii sekä salaatille, tai kuten tässä, dippikastikkeeksi. Hyviä vihanneksia tarjolle ovat porkkana, paprika, endiivi, cocktailtomaatit, kurkku sekä kukkakaalikimput.

Lisää aiheesta:

SillisalaattiSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKanarialaiset perunat mojon keraVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaKylmä yrttitarhakastikeKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
DippikastikeLaktoositonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus