Vihannesdippi nobiskastikkeen kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669632/landscape16_9/515/290/f57331b6181e865e092eb21cfec35b42/mP/899522-129.jpg)
Ranskassa ravintoloissa saa usein kulhollisen raakoja vihanneksia, joita voi napostella ennen ruokaa. Tätä suosittelemme myös kotona, varsinkin jos pöydässä on nälkäisiä lapsia. Kokeile tätä maukasta nobiskastiketta, joka sopii sekä salaatille, tai kuten tässä, dippikastikkeeksi. Hyviä vihanneksia tarjolle ovat porkkana, paprika, endiivi, cocktailtomaatit, kurkku sekä kukkakaalikimput.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle
- 2 kananmunaa
- 3 munankeltuaista
- 1 rkl suomalaista sinappia
- ½ rkl ranskalaista sinappia
- 1 ½ tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 3 tl kidesokeria
- muutama tippa HP-kastiketta
- muutama tippa worchestershirekastiketta
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 ½ dl neutraalia öljyä
Dipattavaksi
- erilaisia vihanneksia
Valmistusohje
1. Keitä kaksi kananmunaa n. 2 minuuttia. Huuhdo kananmunat kylmässä vedessä, kuori ne ja laita munat tehosekoittimeen. Hienonna ruohosipuli.
2. Lisää munankeltuaiset, sinappi, pippuri, suola, sokeri, HP-kastike, worchestershirekastike ja viinietikka ja sekoita. Lisää öljy, ensin tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona, kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita puoli sekuntia.
3. Kuori, puhdista ja paloittele vihannekset sopiviksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka