Vihannesdippi nobiskastikkeen kera
Ranskassa ravintoloissa saa usein kulhollisen raakoja vihanneksia, joita voi napostella ennen ruokaa. Tätä suosittelemme myös kotona, varsinkin jos pöydässä on nälkäisiä lapsia. Kokeile tätä maukasta nobiskastiketta, joka sopii sekä salaatille, tai kuten tässä, dippikastikkeeksi. Hyviä vihanneksia tarjolle ovat porkkana, paprika, endiivi, cocktailtomaatit, kurkku sekä kukkakaalikimput.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle
- 2 kananmunaa
- 3 munankeltuaista
- 1 rkl suomalaista sinappia
- ½ rkl ranskalaista sinappia
- 1 ½ tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 3 tl kidesokeria
- muutama tippa HP-kastiketta
- muutama tippa worchestershirekastiketta
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 ½ dl neutraalia öljyä
Dipattavaksi
- erilaisia vihanneksia
Valmistusohje
1. Keitä kaksi kananmunaa n. 2 minuuttia. Huuhdo kananmunat kylmässä vedessä, kuori ne ja laita munat tehosekoittimeen. Hienonna ruohosipuli.
2. Lisää munankeltuaiset, sinappi, pippuri, suola, sokeri, HP-kastike, worchestershirekastike ja viinietikka ja sekoita. Lisää öljy, ensin tippa kerrallaan ja sitten ohuena norona, kastikkeesta pitää tulla paksu ja kermainen. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita puoli sekuntia.
3. Kuori, puhdista ja paloittele vihannekset sopiviksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan