Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihannes-kalapatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 250 g juuriselleriä
  • 250 g palsternakkaa
  • 1 fenkoli
  • 2 keltasipulia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 300 g tuoretta tonnikalaa

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pituussuuntaan. Ryöppää ne kevyesti suolatussa vedessä. Vuoraa voideltu, uuninkestävä vuoka viipaleilla.

2. Kuori ja viipaloi juuriselleri, palsternakka ja sipulit. Keitä viipaleet pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, n. 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta vihannekset. Soseuta ne karkeasti sähkövatkaimella.

Sekoita munat, ranskankerma, suola, perunajauhot ja pippuri tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna vihannessoseen kanssa. Kaada noin puolet seoksesta vuokaan. Asettele tonnikalaviipaleet vuokaan ja täytä lopulla taikinalla.

3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista uunin keskitasolla n. 175 asteessa vesihauteessa n. 1 ½ tuntia tai kunnes patee on kuiva. Anna jäähtyä, jäähdytä jääkaapissa kylmäksi ja viipaloi ennen tarjoilua.

Tämä on herkullinen kesälounas, jota voit tarjoilla, kun sinulla on kunnolla aikaa valmistella ruokaa. Jos pateeta jää yli, voit tarjoilla sitä ohuina viipaleina alkuruokana.

Lisää aiheesta:

Lohipatee juurisellerilläTäytetyt uuniperunatGratinoitu palsternakkaJuhannuspateeKuhafilee BordelaiseSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
PateeAlkuruoatGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee