Vihannes-kalapatee
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668058/landscape16_9/515/290/7f5458ea4a13c1e4919d8b1bc51fc98e/JM/899256-1765.jpg)
Tämä on herkullinen kesälounas, jota voit tarjoilla, kun sinulla on kunnolla aikaa valmistella ruokaa. Jos pateeta jää yli, voit tarjoilla sitä ohuina viipaleina alkuruokana.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kesäkurpitsa
- 250 g juuriselleriä
- 250 g palsternakkaa
- 1 fenkoli
- 2 keltasipulia
- 3 kananmunaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 tl perunajauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 300 g tuoretta tonnikalaa
Valmistusohje
1. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pituussuuntaan. Ryöppää ne kevyesti suolatussa vedessä. Vuoraa voideltu, uuninkestävä vuoka viipaleilla.
2. Kuori ja viipaloi juuriselleri, palsternakka ja sipulit. Keitä viipaleet pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, n. 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta vihannekset. Soseuta ne karkeasti sähkövatkaimella.
Sekoita munat, ranskankerma, suola, perunajauhot ja pippuri tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna vihannessoseen kanssa. Kaada noin puolet seoksesta vuokaan. Asettele tonnikalaviipaleet vuokaan ja täytä lopulla taikinalla.
3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista uunin keskitasolla n. 175 asteessa vesihauteessa n. 1 ½ tuntia tai kunnes patee on kuiva. Anna jäähtyä, jäähdytä jääkaapissa kylmäksi ja viipaloi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka