Vihanneksia sitruunakastikkeessa

Tämä kreetalainen erikoisuus koostuu kevyesti keitetyistä vihanneksista, jotka tarjoillaan oikein happamassa sitruunakastikkeessa.

Neljälle

  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • 250 g okraa
  • 250 g kokonaista pinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele artisokansydämet. Jos okran kanta on suuri, leikkaa se pois. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy. Paista sipulia, valkosipulia ja okraa muutama minuutti.

3. Lisää pinaatti, artisokansydämet, fenkolinsiemenet ja hieman vettä. Laita kansi päälle ja anna vihannesten hautua pehmeiksi.

4. Sekoita vehnäjauhot ja sitruunamehu. Kaada seos vihannesten päälle ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!