Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihanneksia sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kreetalainen erikoisuus koostuu kevyesti keitetyistä vihanneksista, jotka tarjoillaan oikein happamassa sitruunakastikkeessa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • 250 g okraa
  • 250 g kokonaista pinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele artisokansydämet. Jos okran kanta on suuri, leikkaa se pois. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy. Paista sipulia, valkosipulia ja okraa muutama minuutti.

3. Lisää pinaatti, artisokansydämet, fenkolinsiemenet ja hieman vettä. Laita kansi päälle ja anna vihannesten hautua pehmeiksi.

4. Sekoita vehnäjauhot ja sitruunamehu. Kaada seos vihannesten päälle ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.

Lisää aiheesta:

Ratatouille lavakurkullaUunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniäKikhernecurry riisin ja jogurtin keraMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraMausteisia vihanneksiaTulinen tomaattikastike
KasvispataLisäkeruoatKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaKeventäjät
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata