Vihanneksia sitruunakastikkeessa

Tämä kreetalainen erikoisuus koostuu kevyesti keitetyistä vihanneksista, jotka tarjoillaan oikein happamassa sitruunakastikkeessa.

Neljälle

  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • 250 g okraa
  • 250 g kokonaista pinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele artisokansydämet. Jos okran kanta on suuri, leikkaa se pois. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy. Paista sipulia, valkosipulia ja okraa muutama minuutti.

3. Lisää pinaatti, artisokansydämet, fenkolinsiemenet ja hieman vettä. Laita kansi päälle ja anna vihannesten hautua pehmeiksi.

4. Sekoita vehnäjauhot ja sitruunamehu. Kaada seos vihannesten päälle ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja