Tämä kreetalainen erikoisuus koostuu kevyesti keitetyistä vihanneksista, jotka tarjoillaan oikein happamassa sitruunakastikkeessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 prk latva-artisokansydämiä
- 250 g okraa
- 250 g kokonaista pinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele artisokansydämet. Jos okran kanta on suuri, leikkaa se pois. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy. Paista sipulia, valkosipulia ja okraa muutama minuutti.
3. Lisää pinaatti, artisokansydämet, fenkolinsiemenet ja hieman vettä. Laita kansi päälle ja anna vihannesten hautua pehmeiksi.
4. Sekoita vehnäjauhot ja sitruunamehu. Kaada seos vihannesten päälle ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.