Vihanneksia ja maapähkinävoita
Pähkinävoi suoraan purkista antaa tämän reseptin vihanneksille hienon, jännittävän maun. Tarjoile lisänä keitettyä riisiä ja leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 1 tomaatti
- 400 g pakastepinaattia
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 dl vettä
- 2-3 rkl maapähkinävoita
- ½ tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit ja hienonna pinaatti.
2. Kuullota sipulia ja paprikaa 3-4 minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattipalat ja pinaattihake. Kaada päälle vettä ja anna kiehua kannen alla 5 minuutin ajan.
3. Mausta maapähkinävoilla, muskotilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja keitä vielä noin 2 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto