Tämä lisuke sopii lähes kaikelle. Parhaimman makuista siitä tulee, jos käytät alkukesän ohuita porkkanoita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g porkkanoita
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 1 pullo vichyvettä, 33 cl
- karkeasti murskattua suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
- 1 tl timjamia
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuori sipulit. Sulata voi kattilassa. Lisää porkkanat ja sipuli. Paista minuutti.
2. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Kaada päälle vichyvesi ja keitä ilman kantta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.
3. Asettele porkkanat lämpimille lautasille. Paloittele ruohosipuli ja ripottele päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.