Vichyporkkanat
Julkaistu
Tämä lisuke sopii lähes kaikelle. Parhaimman makuista siitä tulee, jos käytät alkukesän ohuita porkkanoita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g porkkanoita
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 1 pullo vichyvettä, 33 cl
- karkeasti murskattua suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
- 1 tl timjamia
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuori sipulit. Sulata voi kattilassa. Lisää porkkanat ja sipuli. Paista minuutti.
2. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Kaada päälle vichyvesi ja keitä ilman kantta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.
3. Asettele porkkanat lämpimille lautasille. Paloittele ruohosipuli ja ripottele päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka