Vichyporkkanat

Tämä lisuke sopii lähes kaikelle. Parhaimman makuista siitä tulee, jos käytät alkukesän ohuita porkkanoita.

Neljälle

  • 600 g porkkanoita
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 pullo vichyvettä, 33 cl
  • karkeasti murskattua suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuori sipulit. Sulata voi kattilassa. Lisää porkkanat ja sipuli. Paista minuutti.

2. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Kaada päälle vichyvesi ja keitä ilman kantta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.

3. Asettele porkkanat lämpimille lautasille. Paloittele ruohosipuli ja ripottele päälle.

Parhaat ruokaohjelmat