Vichyporkkanat

Tämä lisuke sopii lähes kaikelle. Parhaimman makuista siitä tulee, jos käytät alkukesän ohuita porkkanoita.

Neljälle

  • 600 g porkkanoita
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 pullo vichyvettä, 33 cl
  • karkeasti murskattua suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuori sipulit. Sulata voi kattilassa. Lisää porkkanat ja sipuli. Paista minuutti.

2. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Kaada päälle vichyvesi ja keitä ilman kantta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.

3. Asettele porkkanat lämpimille lautasille. Paloittele ruohosipuli ja ripottele päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja