Venäläinen sillivati
Venäläisyys tulee esiin suolakurkkuna ja punajuurina. Tämä on ihana silliruoka, joka sopii niin juhannukseen kuin pääsiäiseenkin. Tarjoile kastike erikseen ja lisukkeena mielellään vastakeitettyjä perunoita, näkkileipää ja juustoa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 prk matjesfileitä
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 2 suolakurkkua, hienonnettuina
- 2-3 rkl kapriksia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Tarjoiluun
- 3 dl kermaviiliä
- 2 säilykepunajuurta, hienonnettuina
- hieman raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Paloittele sillit ja asettele vadille.
2. Hienonna kananmunat. Asettele hienonnettua suolakurkkua, munaa sekä kapriksia vadille.
3. Koristele hienonnetulla tillillä.
4. Sekoita kermaviili ja punajuurisilppu, mausta vastaraastetulla piparjuurella.
5. Tarjoile kastike sillivadin kera, lisäksi vastakeitettyjä uusia perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti