Vege- ja tonnikalavoileivät
Monet eivät halua syödä lihaa tai kanaa – tässä tulee heille sopivat kasvis- ja tonnikalavoileivät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Yhdelle
Vegevoileipä
- 1 minipatonki
- 1 dl alfa-alfa-ituja
- yrttisuolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ avokado
- hieman sitruunamehua
- 1 tomaatti
Tonnikalaleipä
- 2 vaaleaa leipäviipaletta
- ½ prk tonnikalaa
- ½ rkl hienonnettua sipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kapriksia
- salaatinlehtiä
- muutama sipulirengas
- 1 retiisi
Valmistusohje
1. Vegevoileipä: Halkaise patonki pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ohuesti. Muussaa avokado sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Asettele idut leivän pohjalle, levitä avokadomuusi päälle ja asettele tomaattia ylimmäksi. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla.
2. Tonnikalavoileipä: Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa myös muutama sipulirengas. Viipaloi retiisit. Sekoita tonnikala, sipuli, kaprikset, suola ja pippuri. Laita leivän päälle salaatinlehtiä, päälle tonnikalaseosta ja koristele sipulirenkain ja retiisiviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti