Vege- ja tonnikalavoileivät

Monet eivät halua syödä lihaa tai kanaa – tässä tulee heille sopivat kasvis- ja tonnikalavoileivät.

Ainekset

  • Yhdelle

Vegevoileipä

  • 1 minipatonki
  • 1 dl alfa-alfa-ituja
  • yrttisuolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ avokado
  • hieman sitruunamehua
  • 1 tomaatti

Tonnikalaleipä

  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • ½ prk tonnikalaa
  • ½ rkl hienonnettua sipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl kapriksia
  • salaatinlehtiä
  • muutama sipulirengas
  • 1 retiisi

Valmistusohje

1. Vegevoileipä: Halkaise patonki pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ohuesti. Muussaa avokado sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Asettele idut leivän pohjalle, levitä avokadomuusi päälle ja asettele tomaattia ylimmäksi. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla.

2. Tonnikalavoileipä: Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa myös muutama sipulirengas. Viipaloi retiisit. Sekoita tonnikala, sipuli, kaprikset, suola ja pippuri. Laita leivän päälle salaatinlehtiä, päälle tonnikalaseosta ja koristele sipulirenkain ja retiisiviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.