Vasikkapata
Lihapata lämmittää ihanasti, kun ulkona on koleaa. Tämä vahvanmakuinen vasikkapata sopii tarjoilla esimerkiksi keitetyn pastan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g vasikanlapaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g juuriselleriä
- 100 g tuoretta pinaattia
- 10 pikkuporkkanaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl salviaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ sitruunan mehu
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl tuoretta basilikasilppua
Valmistusohje
1. Kuutioi liha 2x2 sentin paloiksi. Kuori porkkana. Kuori ja silppua selleri ja valkosipulinkynnet. Kuullota selleri- ja valkosipulisilppua öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla ja salvialla. Nosta pannulta sivuun.
2. Ruskista lihakuutiot öljyssä pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kaada joukkoon viini ja keitä kannen alla noin tunti. Lisää vihannekset keittoajan puolivälissä.
3. Mausta pata sitruunamehulla ja viinietikalla ja keitä vielä jokunen minuutti. Ripottele basilikasilppua pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa