Vasikkapata

Lihapata lämmittää ihanasti, kun ulkona on koleaa. Tämä vahvanmakuinen vasikkapata sopii tarjoilla esimerkiksi keitetyn pastan kanssa.

Neljälle

  • 600 g vasikanlapaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g juuriselleriä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 10 pikkuporkkanaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl salviaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 sentin paloiksi. Kuori porkkana. Kuori ja silppua selleri ja valkosipulinkynnet. Kuullota selleri- ja valkosipulisilppua öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla ja salvialla. Nosta pannulta sivuun.

2. Ruskista lihakuutiot öljyssä pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kaada joukkoon viini ja keitä kannen alla noin tunti. Lisää vihannekset keittoajan puolivälissä.

3. Mausta pata sitruunamehulla ja viinietikalla ja keitä vielä jokunen minuutti. Ripottele basilikasilppua pinnalle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat