Vasikkapata

Lihapata lämmittää ihanasti, kun ulkona on koleaa. Tämä vahvanmakuinen vasikkapata sopii tarjoilla esimerkiksi keitetyn pastan kanssa.

Neljälle

  • 600 g vasikanlapaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g juuriselleriä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 10 pikkuporkkanaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl salviaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 sentin paloiksi. Kuori porkkana. Kuori ja silppua selleri ja valkosipulinkynnet. Kuullota selleri- ja valkosipulisilppua öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla ja salvialla. Nosta pannulta sivuun.

2. Ruskista lihakuutiot öljyssä pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kaada joukkoon viini ja keitä kannen alla noin tunti. Lisää vihannekset keittoajan puolivälissä.

3. Mausta pata sitruunamehulla ja viinietikalla ja keitä vielä jokunen minuutti. Ripottele basilikasilppua pinnalle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja