Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikkapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapata lämmittää ihanasti, kun ulkona on koleaa. Tämä vahvanmakuinen vasikkapata sopii tarjoilla esimerkiksi keitetyn pastan kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g vasikanlapaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g juuriselleriä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 10 pikkuporkkanaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl salviaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 sentin paloiksi. Kuori porkkana. Kuori ja silppua selleri ja valkosipulinkynnet. Kuullota selleri- ja valkosipulisilppua öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla ja salvialla. Nosta pannulta sivuun.

2. Ruskista lihakuutiot öljyssä pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kaada joukkoon viini ja keitä kannen alla noin tunti. Lisää vihannekset keittoajan puolivälissä.

3. Mausta pata sitruunamehulla ja viinietikalla ja keitä vielä jokunen minuutti. Ripottele basilikasilppua pinnalle ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaPerunagratiini liemen ja tomaattien keraPotkapataNopea ranskalainen lihapataSitruunainen oliivi-lammaspataLammaspata okran kera
VasikanpaistiLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet