Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanmaksaa sherryviinietikassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 400 g vasikanmaksaa (4 viipaletta)
  • 2 dl tummaa lihalientä
  • 4 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 nippu persiljaa
  • (2 rkl voita)
  • öljyä grillipannuun tai parilaan
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuori porkkanat, selleri ja purjo. Silppua juurekset ja persilja pieneksi.

2. Kuullota juuressilppua vähässä voissa tai tilkassa öljyä, älä ruskista. Lisää viinietikka ja keitä hieman kokoon. Lisää sen jälkeen lihaliemi ja keittele 15-20 minuuttia. Lisää nyt persiljasilppu ja nokare voita. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Suolaa ja pippuroi maksaviipaleet ja paista ne paistin- tai grillipannulla tai parilalla kolmisen minuuttia puoleltaan, niin että sisus jää rosaksi. Voit toki kypsentää maksapihvit myös hiiligrillissä, mutta silloin viipaleet kannattaa sivellä öljyllä ja grilliritilän pitää olla aika kaukana hehkusta.

Juuressuikaleet ja viinietikka ovat tämän maksareseptin makuelämys. Annos on myös sangen vähärasvainen. Sokeriherneet sopivat erityisen hyvin lisäkkeeksi, mutta voit vaihtaa ne mielivihanneksiisi.

Lisää aiheesta:

Suikalepihvit kantarellien keraPerinteinen talonpojan munakasOikea osso bucoKylkipaistia amerikkalaisittainKotitekoinen pylsyHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
MaksaaKevytKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera