Vasikanmaksaa sherryviinietikassa
Juuressuikaleet ja viinietikka ovat tämän maksareseptin makuelämys. Annos on myös sangen vähärasvainen. Sokeriherneet sopivat erityisen hyvin lisäkkeeksi, mutta voit vaihtaa ne mielivihanneksiisi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 400 g vasikanmaksaa (4 viipaletta)
- 2 dl tummaa lihalientä
- 4 rkl sherryviinietikkaa
- 2 porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 1 purjo
- 1 nippu persiljaa
- (2 rkl voita)
- öljyä grillipannuun tai parilaan
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuori porkkanat, selleri ja purjo. Silppua juurekset ja persilja pieneksi.
2. Kuullota juuressilppua vähässä voissa tai tilkassa öljyä, älä ruskista. Lisää viinietikka ja keitä hieman kokoon. Lisää sen jälkeen lihaliemi ja keittele 15-20 minuuttia. Lisää nyt persiljasilppu ja nokare voita. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Suolaa ja pippuroi maksaviipaleet ja paista ne paistin- tai grillipannulla tai parilalla kolmisen minuuttia puoleltaan, niin että sisus jää rosaksi. Voit toki kypsentää maksapihvit myös hiiligrillissä, mutta silloin viipaleet kannattaa sivellä öljyllä ja grilliritilän pitää olla aika kaukana hehkusta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta