Vasikanmaksaa sherryviinietikassa

Juuressuikaleet ja viinietikka ovat tämän maksareseptin makuelämys. Annos on myös sangen vähärasvainen. Sokeriherneet sopivat erityisen hyvin lisäkkeeksi, mutta voit vaihtaa ne mielivihanneksiisi.

4 hengelle

  • 400 g vasikanmaksaa (4 viipaletta)
  • 2 dl tummaa lihalientä
  • 4 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 nippu persiljaa
  • (2 rkl voita)
  • öljyä grillipannuun tai parilaan
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuori porkkanat, selleri ja purjo. Silppua juurekset ja persilja pieneksi.

2. Kuullota juuressilppua vähässä voissa tai tilkassa öljyä, älä ruskista. Lisää viinietikka ja keitä hieman kokoon. Lisää sen jälkeen lihaliemi ja keittele 15-20 minuuttia. Lisää nyt persiljasilppu ja nokare voita. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Suolaa ja pippuroi maksaviipaleet ja paista ne paistin- tai grillipannulla tai parilalla kolmisen minuuttia puoleltaan, niin että sisus jää rosaksi. Voit toki kypsentää maksapihvit myös hiiligrillissä, mutta silloin viipaleet kannattaa sivellä öljyllä ja grilliritilän pitää olla aika kaukana hehkusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!