Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vappuhampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

10 kpl

  • 3 dl vettä tai maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
  • noin 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä

Pinnalle

  • noin 1 dl vettä tai maitoa
  • (½ dl seesaminsiemeniä)

Mainiot ananas-hampurilaispihvit

  • 1 dl Myllyn Paras Kauralesettä
  • 1 pss sipulikeittoaineksia
  • 1 tlk ananasmurskaa (pieni, noin 225 g)
  • 2 dl kevyt kermaviiliä tai soijajogurttia
  • 1 muna

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.

Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Leivo ystävien ja lasten kanssa itse vapuksi hampurilaisia. Sämpylät voi leipoa valkoisesta vehnäjauhosta + durumjauhoista tai voit vaihtaa osan jauhoista graham-, hiivaleipä- tai ruisjauhoihin

Hampurilaispihvit: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit molemmilta puolilta.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

MansikkahampurilaisetKreikkalainen fetaleipäAamulla leivottavat sämpylätSaaristolaisleipä tai -sämpylätPehmeät sämpylät puurostaGluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi
HampurilainenLaktoositonVappuKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle