Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655426/landscape16_9/515/290/59a2f678c011d054a1de5f98b9bfcbcf/Mw/lohi-6-12020.jpg)
31.3.2015. Tämä Vappu Pimiän lohiresepti sopii vaikka pääsiäispöytään. Resepti kirjasta Vapun Reseptikirja (Cozy Publishing, 2015).
Ainekset
- 500g pala tuoretta lohifilettä
- 2-3 sitruunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 chilipaprika
- 1 ruukku persiljaa
- 1 pieni tai ½ isosta punasipuli
- 2 rkl kaprismarjoja
- Suolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kuten leikkaisit graavikalaa eli nahka jää pois. Lado lohiviipaleet kannelliseen kulhoon. Ripottele kalalle vähän suolaa ja purista päälle 1-2 sitruunan mehu, niin että kalat peittyvät mehulla lähes kokonaan. Anna kalojen maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Valmista kastike, silppua persilja ja sipuli pieneksi silpuksi. Hienonna myös chili, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet. Sekoita silput yhdessä sitruunanmehun, oliiviöljyn ja kapriksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lohiviipaleet lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele kastike kalan päälle ja tarjoile!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka