Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing

31.3.2015. Tämä Vappu Pimiän lohiresepti sopii vaikka pääsiäispöytään. Resepti kirjasta Vapun Reseptikirja (Cozy Publishing, 2015).

Ainekset

  • 500g pala tuoretta lohifilettä
  • 2-3 sitruunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 chilipaprika
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 pieni tai ½ isosta punasipuli
  • 2 rkl kaprismarjoja
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kuten leikkaisit graavikalaa eli nahka jää pois. Lado lohiviipaleet kannelliseen kulhoon. Ripottele kalalle vähän suolaa ja purista päälle 1-2 sitruunan mehu, niin että kalat peittyvät mehulla lähes kokonaan. Anna kalojen maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Valmista kastike, silppua persilja ja sipuli pieneksi silpuksi. Hienonna myös chili, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet. Sekoita silput yhdessä sitruunanmehun, oliiviöljyn ja kapriksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lohiviipaleet lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele kastike kalan päälle ja tarjoile!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja