Vaniljakastike

Aitoa vaniljakastiketta on hauska tarjoilla erilaisten jälkiruokien ja kakkujen kera. Siitä tulee paksu, keltainen ja vaniljansiemenistä mustapilkullinen.

Kuudelle

  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kidesokeria
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kermamaitoon, lisää myös itse tanko. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Lisää hieman kermamaitoa ja jatka vatkaamista. Kaada munaseos kattilaan, jossa on loput kermamaidosta. Vatkaa liedellä miedolla lämmöllä, ilman että seos kiehuu, kunnes se paksunee. Jos seos kiehuu, se juoksettuu. Jäähdytä kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.