Gubbröra on ruotsalainen klassikko, jolle ei oikein ole suomalaista nimeä. Se on paremminkin vanhain herrain herkku kuin äijämössö; sillä herkuttelevat herrat ovat kautta aikain parannelleet krapulaa snapsin kera tai nauttineet yöpalana kostean illan päätteeksi.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 hengelle
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 12-16 anjovisfileetä
- 4 tl muikunmätiä (tai muuta mätiä)
- 2 munankeltuaista raakana
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 2 rkl persiljaa hienonnettuna
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- tilliä koristeeksi
- näkkileipää
Valmistusohje
1. Pilko jäähdytetyt, kovaksikeitetyt munat rakeiseksi, ei soseeksi. Tee samoin anjovisfileille.
2. Sekoita juuri ennen tarjoilua munahake raakojen keltuaisten kanssa. Kääntele sekaan anjovishake sekä tilli-, persilja- ja ruohosipulisilppu.
3. Tarjoile seos kylmänä näkkileivän tai tumman saaristolaisleivän kanssa koristeltuna tillinoksilla ja mätinokareilla sekä salaatinlehdillä. Napanderi ja/tai kylmä olut säestävät hienosti tätä herkkua, joka sopii myös uusien perunoiden kyytipojaksi juhannuspöytään tai noutopöydän vetonaulaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.