Mainos
Mainos

Gubbröra on ruotsalainen klassikko, jolle ei oikein ole suomalaista nimeä. Se on paremminkin vanhain herrain herkku kuin äijämössö; sillä herkuttelevat herrat ovat kautta aikain parannelleet krapulaa snapsin kera tai nauttineet yöpalana kostean illan päätteeksi.

4 hengelle

  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 12-16 anjovisfileetä
  • 4 tl muikunmätiä (tai muuta mätiä)
  • 2 munankeltuaista raakana
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • tilliä koristeeksi
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Pilko jäähdytetyt, kovaksikeitetyt munat rakeiseksi, ei soseeksi. Tee samoin anjovisfileille.

2. Sekoita juuri ennen tarjoilua munahake raakojen keltuaisten kanssa. Kääntele sekaan anjovishake sekä tilli-, persilja- ja ruohosipulisilppu.

3. Tarjoile seos kylmänä näkkileivän tai tumman saaristolaisleivän kanssa koristeltuna tillinoksilla ja mätinokareilla sekä salaatinlehdillä. Napanderi ja/tai kylmä olut säestävät hienosti tätä herkkua, joka sopii myös uusien perunoiden kyytipojaksi juhannuspöytään tai noutopöydän vetonaulaksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.