Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanherran herkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

4 hengelle

  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 12-16 anjovisfileetä
  • 4 tl muikunmätiä (tai muuta mätiä)
  • 2 munankeltuaista raakana
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • tilliä koristeeksi
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Pilko jäähdytetyt, kovaksikeitetyt munat rakeiseksi, ei soseeksi. Tee samoin anjovisfileille.

2. Sekoita juuri ennen tarjoilua munahake raakojen keltuaisten kanssa. Kääntele sekaan anjovishake sekä tilli-, persilja- ja ruohosipulisilppu.

3. Tarjoile seos kylmänä näkkileivän tai tumman saaristolaisleivän kanssa koristeltuna tillinoksilla ja mätinokareilla sekä salaatinlehdillä. Napanderi ja/tai kylmä olut säestävät hienosti tätä herkkua, joka sopii myös uusien perunoiden kyytipojaksi juhannuspöytään tai noutopöydän vetonaulaksi.

Gubbröra on ruotsalainen klassikko, jolle ei oikein ole suomalaista nimeä. Se on paremminkin vanhain herrain herkku kuin äijämössö; sillä herkuttelevat herrat ovat kautta aikain parannelleet krapulaa snapsin kera tai nauttineet yöpalana kostean illan päätteeksi.

Lisää aiheesta:

Anjovikset yrttikastikkeessaTuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin keraGubbröra-alkupalatJuhannuksen sillisalaattiTore Wretmanin akvaviittisilliLohitartar näkkileivällä
KalavoileipäVälipalatLaktoositonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä
  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 31.03.202307:40
    Leipä

    Nopeat leivät juhliin tai arkeen: Katin ihanat rapuleivät

  • 31.05.201612:19
    Pääruoat

    Kalaräppi eli kalawrapit rieskasta

  • 08.10.201308:24
    Makuja

    Munakokkelia, saaristolaisleipää ja siianmätiä

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Lehtisalaattikastike lohelle