1. Puhdista päänpuolikas hyvin ja kärvennä karvat, jos niitä on vielä jäljellä. Harjaa sianhampaat puhtaiksi kovalla harjalla. Leikkaa pois korva ja mahdolliset leimat. Liota päätä kylmässä vedessä 6-12 tuntia. Vaihda vesi, jos on tarpeen. Ota pää vedestä ja huuhtele se uudelleen. Kärvennä myös sian kamarasta mahdolliset karvat. Huuhtele nopeasti vasikanliha kuumassa vedessä. Pane sianpää, kamara ja lihat pataan ja kaada päälle kuumaa vettä, niin että vesi ja lihat ovat samalla tasolla.
2. Kiehauta nopeasti, kuori vaahto tarkoin ja lisää pataan mausteet, sipuli ja porkkana. Anna padan kiehua hiljalleen 1½ - 2 tuntia. Yritä pitää keitinvesi koko ajan 90-100-asteisena. Lihoja ei pitäisi keittää liian kauan, sillä silloin syltty ei pysy hyvin koossa. Kamara ja vasikanliha kypsyvät muita nopeammin, joten nosta ne aikaisemmin padasta.
