Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoviinimuhennettua ahventa ja yrttejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4-6 annosahventa
  • voita kattilaan
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 sitruuna
  • 2 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • sitruunaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa ahvenet ja poista kidukset, mutta anna pään ja selkäevien jäädä paikoilleen. Suomusta kalat tarkoin ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Huuhdo ja hienonna tilli ja persilja. Purista sitruunasta mehu. Voitele suuri, matala kattila runsaalla voilla. Laita kunnon kerros tilliä ja persiljaa kattilaan, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita ahvenet tiiviisti mahapuolet alaspäin kattilaan, kaada päälle viini, liemi ja sitruunamehu.

2. Ripottele päälle loput tillistä ja persiljasta, laita päälle tiivis kansi tai peitä kattila alumiinifoliolla, ja anna kalojen kypsyä erittäin miedolla lämmöllä n. 13 minuuttia tai kunnes selkäevät irtoavat, kun niitä vetää.

3. Nosta kalat varoen kattilasta ja pidä ne lämpimänä alumiinifolion alla. Kaada kerma kattilaan ja keitä kaikki sopivan sakeaksi, tai suurusta massalla, johon olet sekoittanut yhtä paljon voita ja jauhoja. Mausta kastike ripauksella suolaa. Asettele kalat lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle.

Ahvenesta saa niin maukasta kastiketta. Ahventen tulee olla kuin parvena kattilassa, viinissä ja kalaliemessä uiskennellen. Kalaliemikin tulee mieluiten keittää ahvenista.

Lisää aiheesta:

Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoinKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanKampela-lohikierteetKatkaravuilla täytettyä haukeaVanhanajan ahvenmuhennosTurskaa ja simpukoita
KalamuhennosGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Muhennetut ahvenet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Muhennettu lipeäkala

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ahvenmuhennos