Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulisilakat graavattuina

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sanoiko joku, ettei valkosipuli sovi joulupöytään? Tällä ohjeella valmistat maistuvan silakkaruoan, josta tulee helposti joulupöydän vakioherkku.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 1½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2½ dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valkosipulikastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. päivä: Perkaa silakat. Poista selkäruoto, huuhtele ja irrota nahka. Valmista etikkaliemi. Anna fileiden maustua liemessä yön yli jääkaapissa. Sekoita välillä.

2. päivä: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja. Purista joukkoon valkosipuli. Mausta vastajauhetulla valkopippurilla.

3. päivä: Valuta silakat hyvin ja sekoita ne kastikkeeseen. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita. Koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Valkosipuligraavatut silakatMuikunmätigraavatut silakat maustetulla juustollaGraavisilakat ja yrttimajoneesiPaistetut etikkasilakatMuikunmätigraavatut silakatSillisalaatti
GraavikalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin