Valkosipulisilakat graavattuina

Sanoiko joku, ettei valkosipuli sovi joulupöytään? Tällä ohjeella valmistat maistuvan silakkaruoan, josta tulee helposti joulupöydän vakioherkku.

4 annosta

  • 600 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 1½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2½ dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valkosipulikastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. päivä: Perkaa silakat. Poista selkäruoto, huuhtele ja irrota nahka. Valmista etikkaliemi. Anna fileiden maustua liemessä yön yli jääkaapissa. Sekoita välillä.

2. päivä: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja. Purista joukkoon valkosipuli. Mausta vastajauhetulla valkopippurilla.

3. päivä: Valuta silakat hyvin ja sekoita ne kastikkeeseen. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!