Valkosipulinyytit

Kun kypsennät tuoreet valkosipulit foliossa, saat maistuvan ja monikäyttöisen lisukeruoan.

4 annosta

  • 12 tuoretta valkosipulia
  • 4 palaa alumiinifoliota

Tarjoiluun

  • 50 g voita
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista valkosipulit ja leikkaa pois ohut viipale päältä. Kääri ympärille reilusti foliota.

2. Kypsennä hiilloksella välillä kääntäen, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä, noin 10-15 minuuttia.

3. Avaa folionyytit ja halkaise valkosipulit keskeltä. Tarjoa voin, suolan ja pippurin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.