Valkosipulinyytit
Kun kypsennät tuoreet valkosipulit foliossa, saat maistuvan ja monikäyttöisen lisukeruoan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 12 tuoretta valkosipulia
- 4 palaa alumiinifoliota
Tarjoiluun
- 50 g voita
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista valkosipulit ja leikkaa pois ohut viipale päältä. Kääri ympärille reilusti foliota.
2. Kypsennä hiilloksella välillä kääntäen, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä, noin 10-15 minuuttia.
3. Avaa folionyytit ja halkaise valkosipulit keskeltä. Tarjoa voin, suolan ja pippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka