Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 450 g sian- tai naudanjauhelihaa
  • 1 kevyesti vatkattu kananmuna
  • 2-3 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tomaattiliemi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 3 dl lihalientä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 kevätsipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita jauheliha, kananmuna, korppujauhot, suola, pippuri ja puolet valkosipulista. Muotoile taikinasta saksanpähkinän kokoisia palleroita. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa ja paista lihapullia nopeasti, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneita.

2. Avaa tomaattipurkki ja leikkaa tomaatteja muutama ote saksilla. Kaada tomaatit liemineen pataan ja lisää loput valkosipulista. Sekoita ja paista varovaisesti miedolla lämmöllä muutama minuutti.

3. Lisää liemi ja soija. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja kääntele lihapullia muutaman kerran sinä aikana. Maista ja mausta. Laita lihapullat ja kastike lämpimälle vadille ja ripottele päälle viipaloitua kevätsipulia.

Nämä lihapullat maistuvat valkosipulilta ja saavat porista tomaattiliemessä. Ruokalaji tarjoillaan keitetyn riisin kera. Jos sinulla on kiire, voit valmistaa herkullisen kastikkeen ja lisätä siihen valmiita lihapullia. Silloin saat oikein nopeasti valmistuvan ruoan. Tarjoile riisin kera.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatKanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastikeJuurespaistos lihapullien keraLampaanlihapullat tomaattikastikkeellaPihvejä ja banaaneja papupedilläJauhelihapihvit tomaattikastikkeessa
LihapullatKastikkeet ja dipitLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti