Valkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
Nämä lihapullat maistuvat valkosipulilta ja saavat porista tomaattiliemessä. Ruokalaji tarjoillaan keitetyn riisin kera. Jos sinulla on kiire, voit valmistaa herkullisen kastikkeen ja lisätä siihen valmiita lihapullia. Silloin saat oikein nopeasti valmistuvan ruoan. Tarjoile riisin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 450 g sian- tai naudanjauhelihaa
- 1 kevyesti vatkattu kananmuna
- 2-3 rkl korppujauhoja
- 1 tl suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tomaattiliemi
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl maissiöljyä
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 3 dl lihalientä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 2 kevätsipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita jauheliha, kananmuna, korppujauhot, suola, pippuri ja puolet valkosipulista. Muotoile taikinasta saksanpähkinän kokoisia palleroita. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa ja paista lihapullia nopeasti, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneita.
2. Avaa tomaattipurkki ja leikkaa tomaatteja muutama ote saksilla. Kaada tomaatit liemineen pataan ja lisää loput valkosipulista. Sekoita ja paista varovaisesti miedolla lämmöllä muutama minuutti.
3. Lisää liemi ja soija. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja kääntele lihapullia muutaman kerran sinä aikana. Maista ja mausta. Laita lihapullat ja kastike lämpimälle vadille ja ripottele päälle viipaloitua kevätsipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa