Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulihauki

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 ½ kg hauki
  • 20 valkosipulinkynttä
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • raastettua piparjuurta
  • hienonnettua, kovaksi keitettyä kananmunaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Hiero haukeen kunnolla suolaa ja pippuria, myös kalan sisään. Täytä hauki valkosipulinkynsillä ja laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Lisää ylijääneet valkosipulinkynnet vuokaan. Höylää kalan päälle voi juustohöylällä.

2. Paista haukea 1-1 ½ tuntia uunissa. Kokeile haarukalla, kun liha irtoaa ruodoista kunnolla, se on valmis. Tarjoile heti raastetun piparjuuren, hienonnetun kananmunan ja keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Suolakuoressa paistettu kuhaUunissa paistettua piikkikampelaaUuniturskaa katkarapujen ja munan keraUunissa paistettu kokonainen haukiKumara haukiKeitettyä haukea piparjuuren ja kirkastetun voin kera
UunikalaGluteenitonIsänpäiväPääruoatKalaruoka

Oletko vihdoin onnistunut saamaan hauen koukkuun? Perkaa kala niin nopeasti kuin mahdollista ja anna sen sitten levätä kylmässä 1-2 vuorokautta ennen valmistusta. Parhaat hauet painavat yhdestä noin puoleentoista kiloon. Isompien lihasta tulee helposti kuivahkoa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura