Valkosipulihauki

Oletko vihdoin onnistunut saamaan hauen koukkuun? Perkaa kala niin nopeasti kuin mahdollista ja anna sen sitten levätä kylmässä 1-2 vuorokautta ennen valmistusta. Parhaat hauet painavat yhdestä noin puoleentoista kiloon. Isompien lihasta tulee helposti kuivahkoa.

Neljälle

  • 1 ½ kg hauki
  • 20 valkosipulinkynttä
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • raastettua piparjuurta
  • hienonnettua, kovaksi keitettyä kananmunaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Hiero haukeen kunnolla suolaa ja pippuria, myös kalan sisään. Täytä hauki valkosipulinkynsillä ja laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Lisää ylijääneet valkosipulinkynnet vuokaan. Höylää kalan päälle voi juustohöylällä.

2. Paista haukea 1-1 ½ tuntia uunissa. Kokeile haarukalla, kun liha irtoaa ruodoista kunnolla, se on valmis. Tarjoile heti raastetun piparjuuren, hienonnetun kananmunan ja keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja