Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkopapukeittoa ja basilikaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile maukas valkopapukeitto yhdessä peston ja kokonaisten valkopapujen kanssa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl öljyä
  • 500 g kuivattuja valkopapuja, yön yli liotettuna
  • tai 1,6 kg valkopapuja tölkistä
  • 2,5 l kana- tai kasvislientä
  • 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta

Valmistusohje

1. Paloittele sipuli karkeiksi paloiksi. Pilko selleri.

2. Kuumenna öljykattilassa ja lisää sipuli. murskatut valkosipulinkynnet, laakerinlehdet, selleri ja timjami.

3. Freesaa aineksia kattilassa 15 minuutin ajan.

4. Ota muutama lusikallinen papuja sivuun koristelua varten. Lisää loput pavut kattilaan. Huom. jos käytät tölkkipapuja, kannattaa käyttää myös papujen liemi, jossa on paljon makuaineita itse pavuista.

5. Lisää joukkoon kana- tai kasvisliemi sekä suola.

6. Keitä miedolla lämmöllä papujen koosta riippuen noin tunnin verran, kunnes pavut ovat kauttaaltaan pehmenneitä. Tölkkipapuja käytettäessä riittää 30 minuuttia. Huom. papujen pitää olla täysin pehmenneitä, jotta keiton rakenteesta ja mausta tulee pehmeitä.

7. Lisää joukkoon Alpro soya -ruoanlaittovalmiste.

8. Soseuta ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Voit soseuttaa keiton oman makusi mukaan joko karkeaksi tai täysin samettiseksi.

9.Tarjoile kokonaisten valkopapujen ja peston kanssa, voit käyttää valmispestoa tai tehdä itse alla olevan ohjeen mukaan.

Lisää aiheesta:

Lammasta vihannessosekeitossaMintulla maustettua herne-savupekonirisottoaSipulinen linssimuhennosKolmen makuista hummustaLinssicurrya ja pinaattiaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
PapukeittoKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto
  • 04.10.202407:44
    Pavut

    Meksikolainen papukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkopapukeittoa ja basilikaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punainen papukeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Härkäpapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Musta papukeitto Kuubasta