Välimerellinen tomaattipasta
Oliivit ja kaprikset antavat Kristan tomaattiselle pastalle ihanan tuulahduksen Välimeren maisemista.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
4 annosta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tuore punainen chili
- 4 rkl oliiviöljyä
- 900 g tomaatteja
- 6 anjovisfileetä
- 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
- 1 1/2 rkl kapriksia
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Lisäksi
- 300 g spaghettia
Valmistusohje
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Kuutioi (halutessasi kaltatut) tomaatit pieneksi joukkoon. Jatka paistamista viisi minuuttia.
Hienonna joukkoon anjovikset. Valuta oliivit ja kaprikset liemistään ja lisää joukkoon. Hauduta kannen alla vielä viisi minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon yrtit.
Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa vedessä, valuta ja kääntele tomaattikastikkeen joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa