Välimerellinen tomaattipasta
Oliivit ja kaprikset antavat Kristan tomaattiselle pastalle ihanan tuulahduksen Välimeren maisemista.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
4 annosta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tuore punainen chili
- 4 rkl oliiviöljyä
- 900 g tomaatteja
- 6 anjovisfileetä
- 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
- 1 1/2 rkl kapriksia
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Lisäksi
- 300 g spaghettia
Valmistusohje
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Kuutioi (halutessasi kaltatut) tomaatit pieneksi joukkoon. Jatka paistamista viisi minuuttia.
Hienonna joukkoon anjovikset. Valuta oliivit ja kaprikset liemistään ja lisää joukkoon. Hauduta kannen alla vielä viisi minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon yrtit.
Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa vedessä, valuta ja kääntele tomaattikastikkeen joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka