Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vahakakkutoffeet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

40 palaa

  • 5,2 dl sokeria
  • 4 rkl valkoista siirappia (glukoosisiirappia)
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • ½ tl bikarbonaattia (ruokasooda)
  • 3 dl vettä
  • öljyä vuokaan

Lisäksi

  • uunivuoka n. 20x20 cm

Valmistusohje

1. Laita ainekset kattilaan soodaa lukuun ottamatta. Kuumenna varovasti, sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehahtaa, peitä kannella ja keitä 3 minuuttia. Ota kansi pois ja keitä seosta, kunnes kuulakoe onnistuu: tipauta seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos pystyt muotoilemaan sormiesi välissä kuulan seoksesta, se on valmista. Jos kuula ei onnistu, keitä vielä vähän lisää.

2. Öljyä vuoka kunnolla. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon bikarbonaatti. Sekoita kunnolla, kunnes kuplinta vähenee. Kaada massa silloin vuokaan.

3. Kun massa on hyytynyt, se on jakautunut kahdeksi kerrokseksi. Ota koko levy vuoasta ja taittele tai iske esim. vasaralla siitä paloja. Säilytä palat jääkaapissa kannellisessa purkissa.

Nämä ovat kivoja, kovia toffeita, jotka ovat asettuneet kahdeksi kerrokseksi ja muistuttavat mehiläisten vahakakkuja, siitä tulee nimikin. Nämä namut eivät sovellu aivan pienimmille namupossuille, näitä täytyy nimittäin osata imeskellä pitkään. Jos näitä herkkupaloja puree, ne tarttuvat auttamattomasti hampaisiin.

Lisää aiheesta:

Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkkuCréme caramelNekkunamut ja kolakarkitVaahtokarkkifudgePerinteiset nekutWernerin nekku ja toffee
MakeisetKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku