Vahakakkutoffeet
Nämä ovat kivoja, kovia toffeita, jotka ovat asettuneet kahdeksi kerrokseksi ja muistuttavat mehiläisten vahakakkuja, siitä tulee nimikin. Nämä namut eivät sovellu aivan pienimmille namupossuille, näitä täytyy nimittäin osata imeskellä pitkään. Jos näitä herkkupaloja puree, ne tarttuvat auttamattomasti hampaisiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
40 palaa
- 5,2 dl sokeria
- 4 rkl valkoista siirappia (glukoosisiirappia)
- 3 rkl vaaleaa siirappia
- ½ tl bikarbonaattia (ruokasooda)
- 3 dl vettä
- öljyä vuokaan
Lisäksi
- uunivuoka n. 20x20 cm
Valmistusohje
1. Laita ainekset kattilaan soodaa lukuun ottamatta. Kuumenna varovasti, sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehahtaa, peitä kannella ja keitä 3 minuuttia. Ota kansi pois ja keitä seosta, kunnes kuulakoe onnistuu: tipauta seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos pystyt muotoilemaan sormiesi välissä kuulan seoksesta, se on valmista. Jos kuula ei onnistu, keitä vielä vähän lisää.
2. Öljyä vuoka kunnolla. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon bikarbonaatti. Sekoita kunnolla, kunnes kuplinta vähenee. Kaada massa silloin vuokaan.
3. Kun massa on hyytynyt, se on jakautunut kahdeksi kerrokseksi. Ota koko levy vuoasta ja taittele tai iske esim. vasaralla siitä paloja. Säilytä palat jääkaapissa kannellisessa purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella