Vadelma sabayon
Sabayonin valmistuksessa täytyy olla tarkkana keltuaisten kypsymisen suhteen. Tarkkuus kannattaa, koska valmiina tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l vadelmia
- 0,5 dl makeaa, valkoista jälkiruokaviiniä
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 keltuaista
Valmistusohje
Yhdistä viini, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon.
Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa sabayon vaahdoksi kiehuvan veden päällä. Ole tarkkana, etteivät kypsyvät keltuaiset muutu rakeisiksi. Kun vaahto on kuohkeaa, on sabayon valmista.
Ota kastike pois vesihauteesta ja jäähdytä.
Lusikoi lautaselle keko vadelmia ja sen päälle sabayonia. Koristele vielä melissanlehdellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti