Vadelma sabayon

Sabayonin valmistuksessa täytyy olla tarkkana keltuaisten kypsymisen suhteen. Tarkkuus kannattaa, koska valmiina tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.

Ainekset

  • 1 l vadelmia
  • 0,5 dl makeaa, valkoista jälkiruokaviiniä
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 keltuaista

Valmistusohje

Yhdistä viini, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon.

Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa sabayon vaahdoksi kiehuvan veden päällä. Ole tarkkana, etteivät kypsyvät keltuaiset muutu rakeisiksi. Kun vaahto on kuohkeaa, on sabayon valmista.

Ota kastike pois vesihauteesta ja jäähdytä.

Lusikoi lautaselle keko vadelmia ja sen päälle sabayonia. Koristele vielä melissanlehdellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!