Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelma sabayon

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sabayonin valmistuksessa täytyy olla tarkkana keltuaisten kypsymisen suhteen. Tarkkuus kannattaa, koska valmiina tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 l vadelmia
  • 0,5 dl makeaa, valkoista jälkiruokaviiniä
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 keltuaista

Valmistusohje

Yhdistä viini, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon.

Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa sabayon vaahdoksi kiehuvan veden päällä. Ole tarkkana, etteivät kypsyvät keltuaiset muutu rakeisiksi. Kun vaahto on kuohkeaa, on sabayon valmista.

Ota kastike pois vesihauteesta ja jäähdytä.

Lusikoi lautaselle keko vadelmia ja sen päälle sabayonia. Koristele vielä melissanlehdellä.

Lisää aiheesta:

Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoaMustikoilla koristeltu kermainen vaahtoCrème brûléeKlassinen suklaavanukasRiisikiisseliLakkaparfait
Makea kastikeGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon