Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

Ankan kanssa sopii tarjottavaksi tuoreen sadon vadelmat sekä suolapähkinä.

Ainekset

  • ankan rintafilee
  • 0,5 dl öljyä
  • 1,5 dl vadelmia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valmista ankalle marinadi: sekoita öljyyn sokeri, lisää vadelmat ja sekoita haarukalla, jotta vadelmat soseutuvat. Laita ankan rintafilee pakastepussiin ja kaada pussiin marinadi, solmi pussi kiinni ja hiero marinadi pussin läpi joka puolelle ankkaa. Marinoi jääkaapissa vähintään 12 tuntia, mielellään vuorokausi.

Ota ankka pussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Valmistele ankka paistamista varten: leikkaa rasvaan terävällä veitsellä muutama ristikkäinen viilto, varo leikkaamasta lihaa.

Suolaa ja pippuroi filee kummaltakin puolelta ja nosta se rasvapuoli alaspäin miedolle pannulle ja paista 10 minuuttia, kunnes filee muuttuu rapeaksi ja kullanruskeaksi, käännä ja paista vielä 5 minuuttia.

Kääri valmis filee folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.