Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti
Ankan kanssa sopii tarjottavaksi tuoreen sadon vadelmat sekä suolapähkinä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- ankan rintafilee
- 0,5 dl öljyä
- 1,5 dl vadelmia
- 2 rkl fariinisokeria
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Valmista ankalle marinadi: sekoita öljyyn sokeri, lisää vadelmat ja sekoita haarukalla, jotta vadelmat soseutuvat. Laita ankan rintafilee pakastepussiin ja kaada pussiin marinadi, solmi pussi kiinni ja hiero marinadi pussin läpi joka puolelle ankkaa. Marinoi jääkaapissa vähintään 12 tuntia, mielellään vuorokausi.
Ota ankka pussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Valmistele ankka paistamista varten: leikkaa rasvaan terävällä veitsellä muutama ristikkäinen viilto, varo leikkaamasta lihaa.
Suolaa ja pippuroi filee kummaltakin puolelta ja nosta se rasvapuoli alaspäin miedolle pannulle ja paista 10 minuuttia, kunnes filee muuttuu rapeaksi ja kullanruskeaksi, käännä ja paista vielä 5 minuuttia.
Kääri valmis filee folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria