Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ankan kanssa sopii tarjottavaksi tuoreen sadon vadelmat sekä suolapähkinä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • ankan rintafilee
  • 0,5 dl öljyä
  • 1,5 dl vadelmia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valmista ankalle marinadi: sekoita öljyyn sokeri, lisää vadelmat ja sekoita haarukalla, jotta vadelmat soseutuvat. Laita ankan rintafilee pakastepussiin ja kaada pussiin marinadi, solmi pussi kiinni ja hiero marinadi pussin läpi joka puolelle ankkaa. Marinoi jääkaapissa vähintään 12 tuntia, mielellään vuorokausi.

Ota ankka pussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Valmistele ankka paistamista varten: leikkaa rasvaan terävällä veitsellä muutama ristikkäinen viilto, varo leikkaamasta lihaa.

Suolaa ja pippuroi filee kummaltakin puolelta ja nosta se rasvapuoli alaspäin miedolle pannulle ja paista 10 minuuttia, kunnes filee muuttuu rapeaksi ja kullanruskeaksi, käännä ja paista vielä 5 minuuttia.

Kääri valmis filee folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Siansorkka-aladobiTulinen appelsiininen kanapataGratinoitu hummeri ja fenkolivoiMarinoitu häränfileeKeitetty häränrinta juuresten keraValkosipulisilavoitu lampaanfilee
AnkkaaLiharuokaKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa