Mainos
Mainos

Vaalean glögin reseptissä käytetään perinteisiä jouluisia makuja, kuten mausteneilikkaa, tähtianista, inkivääriä sekä kardemummaa. Lisäksi glögiin antaa makua omenamehu, sekä sitruunanruoho. Voit halutessasi terästää glögin valkoviinillä.

Vaalea glögi resepti

  • 1 l omenatäysmehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 1 tähtianis
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 5 vihreää kardemummaa
  • 1 sitruunanruoho
  • (3 dl valkoviiniä)

Valmistusohje

Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n.10 minuuttia. Anna maustua noin 15 minuuttia. Jos haluat valkoviiniglögiä, lisää se ennen tarjoilua glögiä lämmittäessä. Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma kuumana. Koristele tarjoilulasi esimerkiksi tähtianiksilla, sitruunaruoholla ja kuorituilla manteleilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.