Vaalea glögi -resepti
Vaalean glögin reseptissä käytetään perinteisiä jouluisia makuja, kuten mausteneilikkaa, tähtianista, inkivääriä sekä kardemummaa. Lisäksi glögiin antaa makua omenamehu, sekä sitruunanruoho. Voit halutessasi terästää glögin valkoviinillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vaalea glögi resepti
- 1 l omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 1 tähtianis
- pala tuoretta inkivääriä
- 5 vihreää kardemummaa
- 1 sitruunanruoho
- (3 dl valkoviiniä)
Valmistusohje
Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n.10 minuuttia. Anna maustua noin 15 minuuttia. Jos haluat valkoviiniglögiä, lisää se ennen tarjoilua glögiä lämmittäessä. Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma kuumana. Koristele tarjoilulasi esimerkiksi tähtianiksilla, sitruunaruoholla ja kuorituilla manteleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa