Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaahtokarkit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaahtokarkkien eli marshmallowien taikina valmistuu helpoiten tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarvitset myös talouslämpömittarin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

40 kpl

  • 2 ½ rkl liivatejauhetta
  • 1 dl kylmää vettä
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • 1 pieni prk maraschinokirsikoita
  • tomusokeria vuokaan

Valmistusohje

1. Sekoita liivatejauhe ja kylmä vesi monitoimikoneen kulhossa ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita sillä aikaa kattilassa sokeri, siirappi, suola ja loput vedestä kattilassa. Sulata miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut.

2. Kuumenna nyt kovalla lämmöllä ja keitä seosta sekoittamatta kunnes lämpömittari näyttää 130 astetta. Ota kattila silloin heti liedeltä. Laita monitoimikone käyntiin matalimmalla nopeudella ja lisää sokeriseos varovaisesti liivateseokseen. Käytä sitten konetta korkeammalla nopeudella ja vatkaa seos paksuksi ja valkoiseksi, tähän menee n. 15 minuuttia.

3. Halkaise sillä aikaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Hienonna kirsikat ja pähkinät. Lisää taikinaan. Ripottele vuoan pohjalle tomusokeria. Kaada vaahtokarkkitaikina vuokaan ja ripottele päälle tomusokeria. Anna seistä yön yli kuivumassa. Paloittele annospaloiksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

LakkabrûléePienet karamellitarteletitAnanaspalatSitruunapaiSitruunainen porkkanakakkuMaitosuklaabunet
MakeisetKananmunatonGluteenitonLaktoositonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku