Vaahtokarkit
Vaahtokarkkien eli marshmallowien taikina valmistuu helpoiten tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarvitset myös talouslämpömittarin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
40 kpl
- 2 ½ rkl liivatejauhetta
- 1 dl kylmää vettä
- 3 dl kidesokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- ½ dl saksanpähkinöitä
- 1 pieni prk maraschinokirsikoita
- tomusokeria vuokaan
Valmistusohje
1. Sekoita liivatejauhe ja kylmä vesi monitoimikoneen kulhossa ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita sillä aikaa kattilassa sokeri, siirappi, suola ja loput vedestä kattilassa. Sulata miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut.
2. Kuumenna nyt kovalla lämmöllä ja keitä seosta sekoittamatta kunnes lämpömittari näyttää 130 astetta. Ota kattila silloin heti liedeltä. Laita monitoimikone käyntiin matalimmalla nopeudella ja lisää sokeriseos varovaisesti liivateseokseen. Käytä sitten konetta korkeammalla nopeudella ja vatkaa seos paksuksi ja valkoiseksi, tähän menee n. 15 minuuttia.
3. Halkaise sillä aikaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Hienonna kirsikat ja pähkinät. Lisää taikinaan. Ripottele vuoan pohjalle tomusokeria. Kaada vaahtokarkkitaikina vuokaan ja ripottele päälle tomusokeria. Anna seistä yön yli kuivumassa. Paloittele annospaloiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti