Uusia perunoita ja herneitä tillikastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668724/landscape16_9/515/290/5d30446f4ce9958f4629124a71dd7399/nN/899262-1771.jpg)
Tämä on täydellinen lisuke paistetulle, paneeratulle kalalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6-8 keitettyä uutta perunaa
- 3 dl kermaviiliä
- 250 g pieniä herneitä (pakaste)
- 1 sitruuna
- ½ lavakurkku
- ½ nippu tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata herneet puoliksi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.
2. Kuutioi kurkku pieniksi, kauniiksi paloiksi. Sekoita herneet, kurkku, sitruunamehu, sitruunankuori ja kermaviili kulhossa.
3. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike vastakeitettyjen uusien perunoiden päälle, koristele tuoreella tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka