Uunissa paistetut perunanpuolikkaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678530/landscape16_9/515/290/716c8326f503e523379ac5012c38749c/DA/933862-5138.jpg)
Julkaistu
Maukas ja helppo tapa valmistaa perunanpuolikkaita uunissa. Vaihda mielellään kumina rosmariiniin, timjamiin tai muuhun lempimausteeseesi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4-8 keskikokoista perunaa
- rapsiöljyä
- suolaa
- 2-4 tl kuminansiemeniä
Valmistusohje
1. Halkaise kuorimattomia perunoita puolikkaiksi, laita ne uunivuokaan.
2. Penslaa pinta rapsiöljyllä. Suolaa ja ripottele päälle kuminansiemeniä.
3. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka