Uunissa paistettua porsaanfileetä naposteltavaksi
Tämä ruokalaji on tunnettu monissa maissa, joissa syödään sianlihaa. Alunperin ruoka on kotoisin Kantonin alueelta Kiinasta, mutta se on yhtä tavallinen Hongkongissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg porsaanfileetä
- 2 rkl Kao Liang -viinaa tai konjakkia
- 3 rkl kidesokeria
- 2 rkl vaaleaa, kiinalaista soijaa
- 1 rkl murskatuista keltaisista pavuista tehtyä kastiketta
- 3 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Suikaloi liha pituussuuntaan ohuiksi suikaleiksi. Sekoita viina tai konjakki, sokeri, soija ja papukastike kulhossa. Kääntele mukaan lihat. Anna maustua 45 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista lihasuikaleita ritilällä 20 minuuttia. Penslaa hunajalla ja paista vielä 3 minuuttia. Ota lihat uunista ja anna jäähtyä.
3. Tarjoile haaleina tai jäähdytä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo