Uunissa paistettua kanaa timjamibulgurin ja vihannesten kera
Tämä on helppoa ja hyvää arkiruokaa. Sekä kana että bulgur ovat suosittuja sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Tarjoile mielellään tsatsikin tai guacamolen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kanankoipea
- 2 dl bulguria
- 4 dl kasvislientä
- 1 tl timjamia
- purjoa ja porkkanaa koristeluun
- suolaa, pippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kanankoivet uuninkestävään vuokaan. Penslaa oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 35 minuuttia.
2. Kuumenna kasvisliemi ja bulgur. kiehuvaksi Ota kattila liedeltä. Peitä kattila kannella ja anna kypsyä 20 minuuttia. Lisää timjami ja voinokare ennen tarjoilua.
3. Suikaloi vihannekset ja paista voissa pari minuuttia. Tarjoile kanan ja bulgurin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan