Uunissa paistettua kanaa timjamibulgurin ja vihannesten kera
Tämä on helppoa ja hyvää arkiruokaa. Sekä kana että bulgur ovat suosittuja sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Tarjoile mielellään tsatsikin tai guacamolen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kanankoipea
- 2 dl bulguria
- 4 dl kasvislientä
- 1 tl timjamia
- purjoa ja porkkanaa koristeluun
- suolaa, pippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kanankoivet uuninkestävään vuokaan. Penslaa oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 35 minuuttia.
2. Kuumenna kasvisliemi ja bulgur. kiehuvaksi Ota kattila liedeltä. Peitä kattila kannella ja anna kypsyä 20 minuuttia. Lisää timjami ja voinokare ennen tarjoilua.
3. Suikaloi vihannekset ja paista voissa pari minuuttia. Tarjoile kanan ja bulgurin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät