Uunissa paistettua haukea pinjansiementen kera
Kesäaikaan pyydystät ehkä pari pientä, hienoa haukea. Paista ne uunissa ihanaksi päivälliseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1-1 ½ kg haukea
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl japanilaista soijaa
- 2 rkl voita
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 rasia erilaisia salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suomusta ja perkaa kala, huuhtele ja kuivaa huolellisesti. Hiero kalan sisä- ja ulkopuolelle suolaa ja pippuria. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita kala selkä ylöspäin vuokaan, taita mahaosat ulospäin. Leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Penslaa kala soijalla, höylää päälle ohuita voiviipaleita.
2. Laita vuoka uunin keskitasolle. Alenna lämpö 225 asteeseen. Valele kalaa paistinliemellä pari kertaa paistamisen aikana niin, että se saa kauniin värin. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta – kun liha on valkeaa ja läpinäkymätöntä ja sisälämpötila on 60 astetta, kala on valmis.
3. Aseta kala salaattipedille, ripottele päälle pinjansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje