Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa paistettua haukea pinjansiementen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäaikaan pyydystät ehkä pari pientä, hienoa haukea. Paista ne uunissa ihanaksi päivälliseksi.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl japanilaista soijaa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 rasia erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suomusta ja perkaa kala, huuhtele ja kuivaa huolellisesti. Hiero kalan sisä- ja ulkopuolelle suolaa ja pippuria. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita kala selkä ylöspäin vuokaan, taita mahaosat ulospäin. Leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Penslaa kala soijalla, höylää päälle ohuita voiviipaleita.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle. Alenna lämpö 225 asteeseen. Valele kalaa paistinliemellä pari kertaa paistamisen aikana niin, että se saa kauniin värin. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta – kun liha on valkeaa ja läpinäkymätöntä ja sisälämpötila on 60 astetta, kala on valmis.

3. Aseta kala salaattipedille, ripottele päälle pinjansiemeniä.

Lisää aiheesta:

Turskafileetä ja katkarapuja foliossaSuolakuoressa paistettu kuhaUunissa paistettu kokonainen haukiMausteinen kinkkupaistiRosmariinibroileri uunissaOmenamarinoitua kinkkua yrteillä
UunikalaKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura