Uunissa paistettua haukea pinjansiementen kera

Kesäaikaan pyydystät ehkä pari pientä, hienoa haukea. Paista ne uunissa ihanaksi päivälliseksi.

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl japanilaista soijaa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 rasia erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suomusta ja perkaa kala, huuhtele ja kuivaa huolellisesti. Hiero kalan sisä- ja ulkopuolelle suolaa ja pippuria. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita kala selkä ylöspäin vuokaan, taita mahaosat ulospäin. Leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Penslaa kala soijalla, höylää päälle ohuita voiviipaleita.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle. Alenna lämpö 225 asteeseen. Valele kalaa paistinliemellä pari kertaa paistamisen aikana niin, että se saa kauniin värin. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta – kun liha on valkeaa ja läpinäkymätöntä ja sisälämpötila on 60 astetta, kala on valmis.

3. Aseta kala salaattipedille, ripottele päälle pinjansiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!