Uunissa paistettua ahventa wokattujen vihannesten kera
Tässä kotimainen kotiruoka kohtaa aasialaisen keittiön hienossa harmoniassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa ahventa
- karkeaa suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 1 sitruuna
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 tl voita
Wokatut vihannekset
- 2 porkkanaa, mielellään erivärisiä
- 2 salottisipulia
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
1. Aloita vihanneksista. Kuori porkkanat, kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi paprika. Suikaloi porkkanat ohueksi.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese kalat, leikkaa pois evät ja suomusta kalat. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli, purista sitruunamehu ja hienonna persilja.
3. Täytä kalat sipulilla, persiljalla ja sitruunalla. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita päälle voinokareita. Paista uunissa n. 50 minuuttia. Kalojen sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Wokkaa vihannekset, ensin porkkanat ja sitten muut. Tarjoile vihannekset vastapaistettujen kalojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa