Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muistathan, että kalaa tulisi syödä kaksi kertaa viikossa. Kokeile kokki Oula Hännisen herkullista reseptiä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 4 kokonaista pikkusiikaa suomustettuna
  • pala varsiselleriä
  • pala chiliä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • öljyä / voita
  • sitruunan mehua
  • 1 dl tomaattikuutioita
  • 1 dl kurkkukuutioita
  • 1 varsiselleri
  • 1 fenkoli
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • 4 isoa Rosamunda-perunaa

Valmistusohje

Kääri perunat folioon ja kypsennä 185-asteisessa uunissa noin tunti.

Tee siikoihin molemmille puolille kolme viiltoa nahkaan. Viipaloi varsiselleri, chili sekä sipulit. Sivele kaloihin tilkka öljyä ja hiero mausteet kalan sisä- ja ulkopuolelle. Laita kalat uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Voit kypsentää kalan myös grillivastusten alla.

Viipaloi varsiselleri, fenkoli ja sekoita ne tomaattien sekä kurkkujen kanssa. Mausta oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla. Lisää lopuksi hieman hienonnettua tilliä. Tarjoile kalan ja uuniperunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Paistettua lohta ja tomaatti-sienipaistostaSitruunamarinoitua kalaa ja perunasalaattiaYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunatJuustokuminalla maustettua uunikalaaHiillostettua lohta ja vihannessalaattiaItämainen seipaistos
UunikalaKananmunatonGluteenitonHuomenta SuomiOula HänninenVideoreseptitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura