Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ohjeeseen on valittu puna-ahventa, mutta mikä tahansa kiinteälihainen kala käy yhtä hyvin. Kala ja perunat valmistuvat kätevästi samaan aikaan uunissa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1 salottisipuli
  • 600 g puna-ahventa

Marinadi

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sitruunapippuria
  • 1 tl timjamia
  • ½ sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 4 isoa jauhoista perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pippuria

Kastike

  • 2 dl chilimaustettua ranskankermaa

Koristeluun

  • 1 porkkana
  • 1 paprika
  • 4 sitruunanlohkoa

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja silppua sipuli ja salottisipuli. Sekoita keskenään viini, sitruunamehu, sitruunapippuri, timjami, sipuli, suola ja pippuri. Pane kala uuninkestävään vuokaan ja lisää salottisipuli. Kaada päälle marinadi.

2. Perunat: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Pese perunat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa niistä 2 cm paksuja viipaleita. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita valkosipulin joukkoon oliiviöljy ja mausta pippurilla. Voitele perunat valkosipuliöljyllä. Pane perunat uuniin ja laske lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Kypsennä kala uunissa samaan aikaan perunoiden kanssa.

3. Kuori ja viipaloi porkkana, kuutioi paprika. Kypsennä porkkanaa ja paprikaa hetki kiehuvassa vedessä. Aseta kala ja perunat tarjolle ja koristele porkkanalla ja paprikalla. Tarjoa lisänä maustettua ranskankermaa ja sitruunalohkoja.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraPerunaraguu ja punajuurisoseOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien keraLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
UunikalaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura