Uuniseiti ja kasvistempura

Tempura on japanilainen tapa friteerata ruokaa. Kasvikset kastellaan tempurataikinaan ja friteerataan kullanruskeiksi. Näin ne säilyttävät napakkuutensa rapean taikinan sisällä. Tässä ohjeessa kasvikset tarjotaan uuniseitin tai -turskan kera. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat.

4 annosta

  • 600 g seiti- tai turskafileetä
  • voita vuoan voiteluun
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl tuoreita yrttejä
  • korppujauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g parsakaalia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 1 pieni porkkana
  • ½ sipuli
  • öljyä friteeraukseen

Tempurataikina

  • 2½ dl kylmää vettä
  • 1 munankeltuainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paprikat ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulinpuolikas.

2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuainen ja vesi voimakkaasti. Lisää jauhot haarukalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Kastele kasvikset friteeraustaikinassa ja friteeraa ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi pienissä erissä. Nosta kasvikset öljystä reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperin päällä.

3. Pane kalafilee voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna yrtit, lisää joukkoon öljy ja levitä seos kalan päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista kalaa uunissa noin viisi minuuttia. Tarjoa heti kasvisten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.