Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uuniseiti ja kasvistempura

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 600 g seiti- tai turskafileetä
  • voita vuoan voiteluun
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl tuoreita yrttejä
  • korppujauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g parsakaalia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 1 pieni porkkana
  • ½ sipuli
  • öljyä friteeraukseen

Tempurataikina

  • 2½ dl kylmää vettä
  • 1 munankeltuainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paprikat ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulinpuolikas.

2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuainen ja vesi voimakkaasti. Lisää jauhot haarukalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Kastele kasvikset friteeraustaikinassa ja friteeraa ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi pienissä erissä. Nosta kasvikset öljystä reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperin päällä.

3. Pane kalafilee voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna yrtit, lisää joukkoon öljy ja levitä seos kalan päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista kalaa uunissa noin viisi minuuttia. Tarjoa heti kasvisten kera.

Lisää aiheesta:

Vihannes-kalapateeFriteerattu ahven ja ranskanperunatFish and chips japanilaisittainLangos tomaattiseoksen ja tsatsikin keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaPaprikakeitto krutonkien kera
JapanilaistaUunikalaPääruoatKalaruoka

Tempura on japanilainen tapa friteerata ruokaa. Kasvikset kastellaan tempurataikinaan ja friteerataan kullanruskeiksi. Näin ne säilyttävät napakkuutensa rapean taikinan sisällä. Tässä ohjeessa kasvikset tarjotaan uuniseitin tai -turskan kera. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat.

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista
  • 18.08.202407:00
    Risotto

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Sushiriisi

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaa kalaa sisilialaiseen tapaan