Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunipunajuuret

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun ensimmäiset punajuuret korjataan, ne ovat loistava lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Tässä ne tarjoillaan uunissa paistettuina raikkaan limekreemin kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 pientä, vastakorjattua punajuurta
  • karkeaa suolaa

Limekreemi

  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 1 limen mehu ja kuori
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa punajuuret huolellisesti ja leikkaa niihin ristiviillot lähes pohjaan asti. Aseta punajuuret suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet.

2. Pese lime ja sitruuna, purista mehu ja raasta kuori. Säästä hieman kuorta koristeluun. Sekoita ranskankerma, sitruskuoret ja -mehut. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Täytä punajuuret limekreemillä ja koristele sitruskuorisuikaleilla. Tarjoile loput kreemistä vierellä.

Lisää aiheesta:

Tuoreita punajuuria sitruunavoillaAppelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraTuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden keraPunajuurisalaatti appelsiinien keraPortobelloa perunamuusilla ja pestollaPunajuuret hunajakastikkeen ja fetajuuston kera
PunajuuretKevytKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKeventäjätLisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret
  • 03.11.202207:23
    Pestopasta

    Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punajuuria, grillattua chèvrejuustoa ja hunajaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoreita punajuuria sitruunavoilla