Uunipunajuuret

Kun ensimmäiset punajuuret korjataan, ne ovat loistava lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Tässä ne tarjoillaan uunissa paistettuina raikkaan limekreemin kera.

Neljälle

  • 4 pientä, vastakorjattua punajuurta
  • karkeaa suolaa

Limekreemi

  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 1 limen mehu ja kuori
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa punajuuret huolellisesti ja leikkaa niihin ristiviillot lähes pohjaan asti. Aseta punajuuret suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet.

2. Pese lime ja sitruuna, purista mehu ja raasta kuori. Säästä hieman kuorta koristeluun. Sekoita ranskankerma, sitruskuoret ja -mehut. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Täytä punajuuret limekreemillä ja koristele sitruskuorisuikaleilla. Tarjoile loput kreemistä vierellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.