Uunipunajuuret
Kun ensimmäiset punajuuret korjataan, ne ovat loistava lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Tässä ne tarjoillaan uunissa paistettuina raikkaan limekreemin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 pientä, vastakorjattua punajuurta
- karkeaa suolaa
Limekreemi
- 1 dl ranskankermaa
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
- ½ sitruunan mehu ja kuori
- 1 limen mehu ja kuori
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa punajuuret huolellisesti ja leikkaa niihin ristiviillot lähes pohjaan asti. Aseta punajuuret suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet.
2. Pese lime ja sitruuna, purista mehu ja raasta kuori. Säästä hieman kuorta koristeluun. Sekoita ranskankerma, sitruskuoret ja -mehut. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Täytä punajuuret limekreemillä ja koristele sitruskuorisuikaleilla. Tarjoile loput kreemistä vierellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan