Uuniperunat tomaattitäytteellä
Tässä on uuniperunaversio kasvistäytteellä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa uuniperunaa
Tomaattitäyte
- 3 kypsää tomaattia
- 1 keltasipuli
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ maustemitta sokeria
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ keltainen paprika
Tarjoiluun
- kermaviiliä
- 1 dl suikaloitua kevätsipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat, pistele niihin reikiä. Laita ne pellille ja paista uunissa 50-60 minuuttia, koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla.
2. Tomaattitäyte: Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä ja purista mukaan valkosipuli. Lisää tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri. Anna porista 1 minuutti. Suikaloi paprika ohuesti ja kääntele mukaan täytteeseen. Anna lämmetä kokonaan ja ota liedeltä.
3. Suikaloi kevätsipuli. Tee perunoihin ristiviillot ja paina niitä sivuilta, niin viillot aukeavat. Tarjoile perunat tomaattitäytteen, kermaviilin ja kevätsipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan