Mainos
Mainos

Tässä on uuniperunaversio kasvistäytteellä.

Neljälle

  • 4 isoa uuniperunaa

Tomaattitäyte

  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ maustemitta sokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • ½ keltainen paprika

Tarjoiluun

  • kermaviiliä
  • 1 dl suikaloitua kevätsipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat, pistele niihin reikiä. Laita ne pellille ja paista uunissa 50-60 minuuttia, koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla.

2. Tomaattitäyte: Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä ja purista mukaan valkosipuli. Lisää tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri. Anna porista 1 minuutti. Suikaloi paprika ohuesti ja kääntele mukaan täytteeseen. Anna lämmetä kokonaan ja ota liedeltä.

3. Suikaloi kevätsipuli. Tee perunoihin ristiviillot ja paina niitä sivuilta, niin viillot aukeavat. Tarjoile perunat tomaattitäytteen, kermaviilin ja kevätsipulin kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.