Uuniperunat kasvistäytteellä
Tämä on hyvää ruokaa silloin kun sinun tekee mieli jotain oikein täyttävää. Toisaalta ruokalaji vaatii hieman askartelua, toisaalta perunat voi valmistella hyvissä ajoin ja ne tarvitsee vain lämmittää ennen ruokailua. Tarjoile ison sekasalaatin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 uuniperunaa
- 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- hienonnettuja yrttejä
- hieman puristettua valkosipulia
- vastaraastettua parmesaanijuustoa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Halkaise perunat pituussuuntaan ja paista niitä uunissa 30 minuuttia 200 asteessa.
2. Anna perunoiden jäähtyä hieman ennen kuin koverrat niistä sisukset. Sekoita sisus hienonnettujen yrttien, ranskankerman, juustoraasteen, valkosipulin, suolan ja pippurin kera.
3. Täytä perunat seoksella ja ripottele päälle vielä kunnolla parmesaaniraastetta. Gratinoi kuuman grillivastuksen alla 275 asteessa kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti