Uunipaistettua BBQ-kanaa lohkoperunoilla
Välillä vatsa kaipaa barbecueta vaikka sää ei sallisikaan ulkona grillaamista. Valmista silloin kanankoipia ihanassa BBQ-kastikkeessa uunissa, tarjoile rapeiden lohkoperunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kanankoipea
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 kg perunoita
- 2 rkl neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
BBQ-kastike
- 1 keltasipuli
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- ½ dl coca colaa
- ½ dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl worcestershirekastiketta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna keltasipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Paista sipuli öljyssä, purista mukaan valkosipuli. Laita seos kattilaan, kaada päälle coca cola ja ketsuppi. Mausta chilillä, worcestershirekastikkeella, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi, laita sivuun.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat, lohko ne ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Kuivaa lohkot ja laita ne uuninkestävään, öljyllä voideltuun vuokaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ennen tarjoilua.
3. Hiero kanankoivet suolalla ja pippurilla. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä koivet. Penslaa ne BBQ-kastikkeella ja paista vielä 20 minuuttia. Kokeile, että lihasta valuva neste on läpinäkyvää, kun pistät koipia luun läheltä. Paista muuten vielä muutama minuutti. Penslaa BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike