Uunikatkaravut valkosipulilla

Tässä ylellisessä ja yksinkertaisessa ruokalajissa yhdistyvät klassiset maut. Vuoat voi valmistella etukäteen ja gratinoida juuri ennen tarjoilua.

Kuudelle

  • 600 g katkarapuja, kuorellisia
  • 1-2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 75 g voita
  • ¾ dl hienonnettua persiljaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori katkaravut, säästä muutama kokonainen koristeluun.

2. Asettele katkaravut pieniin annosvuokiin tai simpukankuoriin (joita voit ostaa halvalla hyvin varustetuista tavarataloista).

3. Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan valkosipuli ja persilja. Kaada voisula katkarapuvuokiin, sihtaa päälle hieman korppujauhoja.

4. Laita vuoat uuniin kuumenemaan. Älä pidä niitä uunissa liian kauaa, silloin katkaravut sitkistyvät. Tarjoile vaalean leivän kera, sillä vieraat voivat kaapia ihanaa voisulaa vuoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.