Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunikatkaravut valkosipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ylellisessä ja yksinkertaisessa ruokalajissa yhdistyvät klassiset maut. Vuoat voi valmistella etukäteen ja gratinoida juuri ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle

  • 600 g katkarapuja, kuorellisia
  • 1-2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 75 g voita
  • ¾ dl hienonnettua persiljaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori katkaravut, säästä muutama kokonainen koristeluun.

2. Asettele katkaravut pieniin annosvuokiin tai simpukankuoriin (joita voit ostaa halvalla hyvin varustetuista tavarataloista).

3. Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan valkosipuli ja persilja. Kaada voisula katkarapuvuokiin, sihtaa päälle hieman korppujauhoja.

4. Laita vuoat uuniin kuumenemaan. Älä pidä niitä uunissa liian kauaa, silloin katkaravut sitkistyvät. Tarjoile vaalean leivän kera, sillä vieraat voivat kaapia ihanaa voisulaa vuoista.

Lisää aiheesta:

ÄyriäisalkuruokaGratinoidut simpukatGratinoidut valkosipulisimpukatSavukatkarapuja aiolin keraProvencelaiset simpukat kuorissaanValkosipuligratinoidut meriravut
ÄyriäisgratiiniLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Äyriäisalkuruoka

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunikatkaravut valkosipulilla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut meriravut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapunäkinkengät

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria