Uunibroileri
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673344/landscape16_9/550/310/91899117ec2a8350bcef6be059d9ba3/lY/560688-7827.jpg)
Uunibroilerille täytteeksi lumoavaa luumua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
Täyte
- 5 – 8 tuoretta luumua
- 1 pieni sipuli
- pala chorizo-makkaraa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl chilijauhetta
- 1 tl jeeraa
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 dl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Ota broileri lämpiämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Jos käytät pakastettua broileria, sulata se jääkaapissa.
Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pilko sipuli ja chorizo-makkara reilun kokoisiksi paloiksi. Laita luumut, sipuli ja makkara astiaan ja sekoita niihin sokeri, chili, jeera ja kaneli sekä muuta rkl öljyä.
Hiero broilerin sisään suolaa ja mustapippuria ja täytä broileri luumutäytteellä. Sido broilerin koivet ja siivet. Leikkaa koipiin veitsellä muutama viilto. Hiero broilerin pintaan suolaa, mustapippuria ja loput oliiviöljystä.
Paista 180 asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes broilerin sisältä haarukalla painettaessa valuva neste on kirkasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka